5 interessante feiten over de nieuwe Mercedes S-Klasse

mercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-1.jpg

1. Vierwielbesturing

Als optie kan de Mercedes S-Klasse worden uitgerust met vierwielbesturing. Zijn achteras kan dan worden gestuurd tot een draaicirkel van 10°, waardoor deze met 1,9 m wordt verkleind. Dat is goed nieuws als je bedenkt dat de “korte” S-Klasse nog steeds 5,17 m lang is.

2. Bescherming

De nieuwe ‘S’ is voorzien van een luchtveringssysteem dat de carrosserie tot 8 cm kan doen kantelen teneinde voetgangers beter te beschermen.

3. Voor mensen met een chauffeur

In de best uitgeruste versies bevat deze Mercedes 5 schermen in het passagierscompartiment. En, als kers op de taart, hebben de passagiers op de achterbank toegang tot alle bedieningselementen van het infotainmentsysteem.

4. Negentien motoren

De voorstoelen zijn uiteraard elektrisch verstelbaar in alle richtingen en worden geventileerd en gemasseerd. Per stoel tellen we niet minder dan 19 (!) motoren.

5. Projecteurs numériques

Digitale projectiekoplampen kunnen het licht scheiden om te voorkomen dat het tegemoetkomende verkeer verblind wordt wanneer het grootlicht aanstaat. Bijzonder: ze kunnen pictogrammen op de weg projecteren als de auto een gevaarlijke situatie detecteert.

Bron www.gocar.be

mercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-1.jpgmercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-2.jpgmercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-3.jpgmercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-4.jpgmercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-5.jpgmercedes-benz_s-klasse_lang_amg_line_2020-6.jpg