Dit is de eerste foto van de nieuwe Mercedes C-Klasse

nieuwe-mercedes-cklasse.jpg

Mercedes is druk in de weer met de laatste voorbereidingen voor de lancering van de nieuwe C-Klasse. Gecamoufleerde exemplaren zwermen vanuit Stuttgart richting poolcirkel en evenaar voor de laatste tests en de productielijn braakt inmiddels de eerste preproductiemodellen uit. De C wordt nog dit jaar voorgesteld.

Eerste foto op Instagram

Het uiterlijk houdt het merk met de Ster natuurlijk zo lang mogelijk geheim. Maar z’n nieuwe smoel, is inmiddels betrapt. Deze clandestien geschoten foto, die op Instagram verzeilde, maakte een einde aan het geheim. Verrassen doet Mercedes aan de buitenzijde zo te zien niet. Dat is ook niet verwonderlijk. De Duitsers hanteren de jongste tijd een erg voorspelbare designformule, waarbij de drie sedans van het bedrijf (de C-, E-, en S-Klasse) sterk op elkaar lijken.

Ook hier lijken de stijlevoluties parallel met elkaar te lopen. Van de C-Klasse kan je nu ook zeggen dat de lichtunits wat slanker lijken, dat de grille een meer ovalen vorm volgt en deze uitrustingsversie (wellicht de Avantgarde) heeft in de motorkap ook twee ‘powerdomes’. Die zagen we ook bij de jongste facelift van de E-Klasse (zie test hier) al verschijnen.

Evolutie aan de buitenzijde, revolutie aan de binnenkant

Het grootste verschil, onthult deze korrelige foto niet: de nieuwe binnenzijde. De C-Klasse kreeg nooit de boordplank met twee naast elkaar gemonteerde schermen zoals (onder meer) de A- en GLB-klasse. Hij geraakte nooit verder dan het iPad-achtige scherm dat tegen de middenconsole was gemonteerd en zeker in vergelijking met het overige Mercedes-aanbod al jaren verouderd aandoet. Hoe dat komt, lees je hier.

Nu mag de C echter een evolutie overslaan. Net als de nieuwe S-Klasse krijgt hij een verticaal georiënteerd scherm in de middenconsole ‘à la Tesla’, met achter het stuur een kleiner digitaal display.

Bron www.auto55.be

nieuwe-mercedes-cklasse.jpg