Toekomstige BMW M2, mét achterwielaandrijving, komt eraan .

bmw-m2-001.jpg

In tegenstelling tot de 2-Reeks Gran Coupé met zijn voorwielaandrijving blijft de toekomstige BMW 2-Reeks Coupé een achterwielaandrijver. Op die manier kunnen de tovenaars van de afdeling Motorsport ons een nieuwe maar ouderwetse M2 geven.

We weten het ondertussen al een paar maand: in tegenstelling tot de 1-Reeks en de 2-reeks Gran Coupé, die vandaag op een voorwielaangedreven platform staan dat ze met Mini delen, staat de volgende generatie van de 2-Reeks Coupé op het CLAR-platform van BMW, dat achterwielaangedreven is. Onze spionnen hadden vorig jaar al een ontwikkelingsprototype betrapt in de buurt van München. Deze keer hebben ze de toekomstige sportieve M2-afgeleide waar reikhalzend naar wordt uitgekeken gesnapt op de Nürburgring.

Net zoals de huidige M2 onderscheidt deze toekomstige variant zich van de ‘gewone’ 2-Reeks Coupé door een koetswerk met fors verbrede vleugels. We zien op het prototype ook een klein spoilertje op de koffer en dikke remmen.

Je kan ook niet naast de vier gapende uitlaatpijpen kijken achteraan het monster, die doen denken aan die van de recente M3 en M4.

Technisch gezien zou deze toekomstige M2 gebruik maken van een ‘bravere’ variant van de nieuwe 3.0-zescilinder in lijn van de nieuwe M3 en M4. Die zou in de M2 zo’n 420 pk ontwikkelen, tegenover 480 pk in de M3/M4 en 510 pk in de M3/M4 Competition. Goed nieuws: ook de toekomstige M2 zou nog steeds verkrijgbaar zijn met een manuele zesversnellingsbak als alternatief voor de gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling.

We moeten echter nog wel wat geduld koesteren: de toekomstige M2 zou pas volgend jaar zijn camouflage afwerpen en zich volledig onthullen.

Bron www.vroom.be

bmw-m2-001.jpgbmw-m2-002.jpgbmw-m2-003.jpg