Mercedes EQB rijdt EQA achterna

mercedes-eqb-official-2021_01.jpg

Het elektro-offensief van Mercedes was al een tijdje geleden aangekondigd en na de EQS van afgelopen week toont Mercedes nu ook de EQB. Daarmee wordt het EQ-gamma steeds uitgebreider en dat is goed.

ELEKTRISCH MET ZEVEN

Op de (online) autoshow van Shanghai toont Mercedes de ruimere EQB. Die meet 4,68 meter lang en kan net als zijn broer op conventionele brandstof tot zeven personen meenemen. In China wordt dat alvast de standaardaanbieding, bij ons wordt de derde zitrij een optie. Pas op, op de derde rij kunnen personen tot 1,65 meter groot comfortabel plaats nemen.

Met vijf zitplaatsen heb je dan weer tussen de 495 en 1.710 liter bagageruimte vrij, terwijl de zevenzitter 465 tot 1.629 liter laadt. Wie de optie van de verschuifbare tweede zitrij aanduidt creëert zo nog 190 liter bagageruimte extra, in het nadeel van de beenruimte.

COPY-PASTE EQA

Wat de motorisatie van de Mercedes EQB betreft wordt er gek genoeg weinig informatie vrijgegeven. We weten alvast wel dat er voorwiel- en vierwielaangedreven versies zullen zijn en dat de Europese versie begint met een batterij van 66,5 kWh. Die zou 419 kilometer ver kunnen rijden op één batterijlading, al plant Mercedes nog een extra variant met grotere radius. Het vermogen voor de Chinese versie met AMG Line bedraagt alvast 288 pk. We verwachten dat de line-up voor de EQB verder niet zoveel zal afwijken van die van de EQA.

De looks van de EQB zijn wel al bekend. Zo zien we het zwarte paneel op de neus terugkomen, samen met de full LED-striping voor- en achteraan. De EQB zou ook driekleurige wielen krijgen, in een maat tot 20 inch groot. Meer informatie zal worden vrijgegeven als de Europese lanceerdatum nadert.

Bron www.autofans.be

mercedes-eqb-official-2021_01.jpgmercedes-eqb-official-2021_02.jpgmercedes-eqb-official-2021_03.jpg