Zoveel betaal je voor Mercedes elektrische luxewagen EQS

mercedeseqs1.jpg

De eerder dit jaar onthulde Mercedes EQS is de elektrische vaandeldrager van het merk met de ster. Je mag gerust stellen dat hij geen technologie of argumenten mist om te overtuigen. Maar hoewel de Duitsers zowat alles hadden verteld over hun stekkerlimousine, ontbrak nog een stukje informatie: de prijs. Dat is nu voorbij.

2 versies

Voor je opties begint aan te vinken moet je eerst kiezen uit een van deze twee versies: de EQS 450+ met 333 pk en de EQS 580 4Matic met 523 pk. De eerste kost minstens 117.854 euro terwijl de tweede bij 155.606 euro begint. Bij de lancering biedt Mercedes trouwens ook nog de speciale reeks Edition 1 aan, die 7.320,50 euro kost op de 450+ en 5.324 euro op de 580. De Edition 1 bevat allerlei opties voor het koetswerk en het interieur, zoals het AMG-pack, een panoramadak, luxueuze multicontourstoelen in leder of een hele reeks Edition 1-badges.

Merkwaardige optiepolitiek

Het grote nieuws in de optielijst van de EQS komt niet van wat erin staat, maar wel hoe je dingen koopt. Sommige zaken zitten er al van in de fabriek in, maar andere kunnen ook na de levering nog worden geactiveerd. Zo zit voor sommige zaken de nodige hardware al in de wagen, maar moet die nog worden gekocht via de Mercedes me Store. Dat geldt bijvoorbeeld voor de achterwielsturing: die zit op elke EQS, maar functioneert pas nadat je ervoor betaalt. Mercedes belooft verder doorheen de tijd deze catalogus met opties te verrijken.

Bron www.vroom.be

mercedeseqs1.jpgmercedeseqs2.jpgmercedeseqs3.jpg