Mercedes Citan Tourer: toekomstige T-Klasse als bestelwagen

mercedescitantourer1.jpg

Mercedes onthult zijn nieuwe compacte bestelwagen Citan, meteen ook in een variant voor personenvervoer, de Citan Tourer. Die laatste is een betaalbaar alternatief voor de toekomstige bestelbreak T-Klasse.

Mercedes heeft het doek getrokken van zijn nieuwe Citan. Net zoals de vorige generatie is deze compacte bestelwagen afgeleid van de Renault Kangoo. Deze keer heeft het merk echter niet ‘gewoon’ zijn logo op de neus van het Franse model gekleefd.

De Citan heeft namelijk een specifiek front, een interieur dat beter aansluit bij de rest van het Mercedes-gamma en een aantal meer luxueuze uitrustingselementen.

Naast deze puur utilitaire versie is de nieuwe Citan er ook als Tourer, uitgerust met een achterbank. Op die manier is hij een meer betaalbare variant voor gezinnen, in afwachting van de toekomstige ‘luxueuze’ personenversie T-Klasse. Die zou volgend jaar in het aanbod van de Duitse constructeur verschijnen. Net zoals de Citan en zijn neef Renault Kangoo zou er ook van deze T-Klasse een elektrische afgeleide komen, die dan EQT gaat heten.

Bron www.vroom.be

mercedescitantourer1.jpgmercedescitantourer2.jpgmercedescitantourer3.jpgmercedescitantourer4.jpg