i Vision Circular Concept: BMW geeft tweedehands nieuwe invulling

bmw-i-vision-circular-teaser.jpg

BMW zal volgende week tijdens het autosalon van Duitsland (IAA) het doek halen van de i Vision Circular, een conceptwagen die voor honderd procent is opgetrokken uit gerecycleerde of hernieuwbare materialen. Daarnaast moet de conceptwagen tonen hoe mobiliteit in 2040 er wel eens uit kan zien.

Vergeet pk's, luxesnufjes of exclusiviteit. Automerken willen zich tegenwoordig in de spotlight werken met ecobewustheid. Niet anders bij BMW, dat speciaal voor de IAA Mobility in Müchen (lees: het autosalon van Duitsland) een conceptwagen ontwikkelde die het milieu hoog in het vaandel draagt.

100% TWEEDEHANDS... ONGEVEER

BMW's conceptwagen krijgt de naam i Vision Circular Concept opgespeld en moet uitpakken met zijn gebruikte materialen. Zo zegt BMW dat de auto voor 100% is opgetrokken uit opnieuw gebruikte of recycleerbare materialen. Volgens het Duitse automerk is die manier van werken een sleutelpunt in de mobiliteit van de toekomst. Moet BMW er een jaartal op kleven, dan schat het tegen 2040 in staat te zijn om auto's op deze manier op grote schaal te kunnen bouwen.

Niet dat dit wil zeggen dat BMW het onderstel van een aftandse 3 Reeks uit 2002 gaat nemen in de toekomst om nieuwe auto's te bouwen. Nee, de conceptwagen staat op het Neue Klasse-platform dat voor het eerst moet verschijnen onder een elektrische productiewagen in 2025. Dat platform neemt de fakkel over van het huidige CLAR-platform en specialiseert zich in elektrificatie, vooruitstrevende software en duurzaamheid. De komende jaren wil BMW al overschakelen naar maar liefst 50% opnieuw gebruikte materialen voor haar productiemodellen.

Bron www.autofans.be

bmw-i-vision-circular-teaser.jpg