Volkswagen werkt aan elektrische stadswagen van circa 20.000 euro

volkswagen-idlife-concept-1.jpg

Volkswagen bouwt zijn elektrisch gamma geleidelijk uit. Onder de ID.3 en ID.4 is er zeker nog plaats voor een kleiner, elektrisch model in het segment van de Polo. Een concurrent voor bijvoorbeeld de Opel Corsa-e of Renault Zoe hebben ze in Wolfsburg nog niet. Tegen 2025 – ruim laat als je het ons vraagt, maar volgens het persbericht ‘twee jaar vroeger dan gepland’ – komt er toch zo’n kleine elektrische Volkswagen.

Op de IAA Mobility in München onthulde Volkswagen de ID. Life, een sympathieke cross-over met hoge zitpositie. Wie houdt van rijden in openlucht, kan het dak (textiel gemaakt van gerecycleerde petflessen) verwijderen. Ook leuk is dat je het interieur kunt omvormen tot een lounge om een film te bekijken of games te spelen. Uit het dashboard komt dan een groot projectiescherm tevoorschijn. Even uitrusten? Dan leg je de voor- en achterzetels plat. De ID. Life kan ook stroom leveren voor toestellen die je meeneemt. Zoals in de Honda e zijn er geen buitenspiegels, alleen camera’s.

Klaar in 2025

De ID. Life is een studiemodel, maar Volkswagen heeft concrete productieplannen. Dit project moet uitmonden in een nieuw seriemodel tegen 2025. De ID. Life staat op het MEB-platform, bekend van onder meer de ID.3 en Audi Q4 e-tron. Het werd hier wel ingekort en voor het eerst gecombineerd met voorwielaandrijving. De 234 pk sterke elektromotor en batterij van 57 kWh brengen de ID. Life tot 400 kilometer ver met één laadbeurt. Volgens Volkswagen zal het seriemodel tussen de 20.000 en 25.000 euro kosten, al is dat dan wellicht met iets minder straffe specificaties.

Bron www.auto55.be

volkswagen-idlife-concept-1.jpgvolkswagen-idlife-concept-3.jpgvolkswagen-idlife-concept-4.jpgvolkswagen-idlife-concept-2.jpg