Maybach EQS wordt ultieme elektrische SUV voor oliesjeiks

mercedes-maybach-eqs-suv-concept-1.jpg

Aan de vooravond van het IAA Mobility-salon in München toont Mercedes-Maybach zijn eerste elektrische model. Voorlopig is het nog een prototype, maar deze Concept EQS gaat zeker in productie en geeft tegelijk een voorsmaakje van de SUV-versie van de Mercedes EQS.

Typisch Maybach

Mercedes-Maybach zet een eerste stap naar een elektrische toekomst. De Maybach-varianten van de S-Klasse en de GLS krijgen in 2023 het gezelschap van deze EQS, een elektrische SUV. Het model op de foto’s is officieel nog een concept, maar eigenlijk al zo goed als definitief.

Je herkent de Concept EQS meteen als een Maybach-telg, onder meer door de tweekleurige lak in de metaalkleuren obsidiaanzwart en zirkoonrood. Een fijne kruitstreep in chroom dient als visuele scheidingslijn. Ook het vele chroom valt op. Zo zijn de zijruiten en B-stijlen omlijst met chroom. De ontwerpers sprongen ook kwistig om met de Maybach M-logo’s, terwijl de lichtmetalen velgen een diameter van maar liefst 24 duim hebben.

In het interieur zijn de deurpanelen vormgegeven als een soort dressoir en kun je de twee individuele achterzetels gebruiken om te werken of te relaxen. Zoals in een S-Klasse dus, al zit je hier nog wat hoger. Het futuristische dashboard met drie schermen die visueel één geheel vormen, doet denken aan de gewone EQS.

Eerst als Mercedes

De Mercedes EQS SUV komt volgend jaar al op de markt en haalt zo’n 600 kilometer rijbereik. Op de extra luxueuze Maybach-versie is het een jaar langer geduld oefenen. De Duitsers mikken hiermee vooral op luxemarkten zoals China, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten, die wel houden van een bombastische stijl.

Bron www.auto55.be

mercedes-maybach-eqs-suv-concept-1.jpgmercedes-maybach-eqs-suv-concept-2.jpgmercedes-maybach-eqs-suv-concept-3.jpgmercedes-maybach-eqs-suv-concept-4.jpg