Volvo’s elektrische auto’s worden ledervrij

volvo-c40-recharge-2021_01.jpg

De Volvo C40 Recharge wordt de eerste Volvo sinds lange tijd die niet met een lederen interieur te bestellen valt. Die lijn trekt de constructeur nadien door voor al zijn elektrische modellen, en ter vervanging werkt Volvo aan duurzame alternatieven met een gelijkaardige premium-uitstraling.

Volvo heeft zijn onderzoek gedaan en heeft daarna duidelijk even wakker gelegen van de resultaten. Volgens de Zweedse constructeur is namelijk 14% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen afkomstig van vee. Om zijn elektrische modellen ook effectief zo milieuneutraal mogelijk te maken stapt de immer voorbeeldige fabrikant dus af van de dierenhuid, te beginnen bij de Volvo C40 Recharge.

PET-FLESSEN EN WIJNKURKEN

De C40 Recharge wordt dus de eerste van Volvo’s aankomende familie van elektrische wagens waarin geen lapje leer meer te vinden zal zijn. In de plaats daarvan werkt Volvo aan een aantal duurzame materialen van gerecycleerde of biologische bronnen die toch een hoogwaardige indruk moeten nalaten. Zo heeft de constructeur alvast Nordico ontwikkeld, een textiel dat bestaat uit gerecycleerde PET-flessen, biologisch materiaal uit duurzaam beheerde bossen en—voor de fijnproevers—kurken uit de wijn-industrie.

Daar eindigt de duurzame droom van het merk nog niet, want Volvo wil ook minder restproducten afkomstig van de veeteelt gaan gebruiken. Die worden nu soms toegepast als onderdeel van kunststoffen, smeermiddelen en lijmen of als proceschemicaliën bij de productie ervan, maar ook daar wil de Zweedse constructeur van af. Zo moet tegen 2025 een kwart van iedere Volvo bestaan uit duurzame, diervrije materialen en hoopt het bedrijf in 2040 volledig circulair te zijn.

Bron www.autofans.be

volvo-c40-recharge-2021_01.jpgvolvo-c40-recharge-2021_02.jpg