Dit is de BMW 2 Reeks Active Tourer voor je 'm mocht zien

bmw-2-active-tourer-gelekt-2021.jpg

BMW breidt een vervolg aan de 2 Reeks Active Tourer monovolume die het in 2014 lanceerde. Hoewel momenteel nog verborgen in de coulissen, is er toch al een eerste plaat van de nieuwe MPV opgedoken. De grille-situatie bij deze nieuwe BMW? Kijk even mee!

In 2014 verraste BMW vriend en vijand door de 2 Reeks Active Tourer te lanceren. Want plots had BMW een monovolume in haar cataloog staan. Meer nog, die monovolume stond stiekem op het onderstel van de Mini Countryman en had daardoor standaard voorwielaandrijving. Hoewel puristen moord en brand schreeuwden, wist de compacte monovolume ons te charmeren tijdens de eerste kennismaking. We waren niet alleen, want ook op verkoopvlak had BMW niet te klagen. Waardoor de 2 Active Tourer een tweede generatie krijgt. Die is nu al op het internet gelekt. Nu ja, zijn smoelwerk toch.

GRILLE?

Op sociale media doet een plaatje de ronde van wat een printscreen lijkt van een promovideo van de nieuwe generatie 2 Reeks Active Tourer. Op dat plaatje zien we een 223i afgebeeld met een M-pakket. Kijken we naar de snuit, dan merken we op dat BMW tegenwoordig drie varianten van haar grille naar voren schuift. Zo dragen de 1 Reeks, 2 Reeks (Gran) Coupe en 5 Reeks de kleine versie van de grille. De i4, iX en 4 Reeks pakken dan weer uit met BMW's gigantische grille. Deze 2 Active Tourer plaats zich in het rijtje van de BMW 7 Reeks en X7 door een grille van gemiddelde grote te kiezen.

Samen met toegeknepen koplampen en verplaatste zijspiegels heb je de grootste nieuwigheden te pakken. Want het lijkt er op dat BMW qua styling een relatief kleine evolutie doorvoert. Zo lijken de raampartijen wel identiek met zijn voorganger. Technische info hebben we uiteraard nog niet (buiten de CO2-uitstoot en verbruik van de 223i dankzij de tekst op de gelekte plaat). Al is het nu al zeker dat deze 2 AT zijn onderstel zal delen met de huidige 1 Reeks (en Mini) en daardoor beroep kan dan op een variant met stekker. Wanneer BMW de 2 Reeks officieel onthuld wordt is niet geweten.

Bron www.autofans.be

bmw-2-active-tourer-gelekt-2021.jpg