Sneeuwpret: elektrische BMW i7 in camouflage te zien

bmw_i7_sweden_teaser_1.jpg

BMW lost voor het eerst een aantal plaagplaatjes van de i7, zijn elektrische luxesedan die de Mercedes EQS het vuur aan de schenen moet brengen. In tegenstelling tot die concurrent zien we hier echter geen toegewijd elektrische model aan het werk in de sneeuw.

Ook de Duitsers zijn volop aan hun elektro-offensief bezig, en daarbij hebben ze het zoals gewoonlijk vooral op elkaar gemunt. Zo moet deze BMW i7 het binnenkort opnemen tegen de Mercedes EQS, een zuiver elektrische luxesedan. BMW gooit het echter over een andere boeg, want deze i7 komt er ook gewoon met verbrandingsmotoren onder de welbekende naam ‘7-Reeks’.

DYNAMISCHE INBORST

Dat betekend dat BMW de i4-kant uitgaat met zijn i7 en niet kiest voor een toegewijd elektrisch platform zoals het bij de ontwikkeling van de iX wel deed. Veel details weten we verder nog niet over de auto die hier zijn Zweedse vakantiefoto’s toont, al geloven we BMW graag wanneer ze beloven dat de berline trouw zal zijn aan de dynamische inborst van het merk. Hij ziet er namelijk best op zijn gemak uit, zijdelings glijdend door de sneeuw. Terloops geeft BMW ook even mee dat de auto tussen de 19,5 en 22,5 kWh/100 km verbruikt, al wil dat nog niet veel zeggen aangezien het om een preproductiemodel gaat.

Dat dit meer is dan enkel een i7 is ook niet verwonderlijk, want Audi voorzag even geleden zijn A8-vlaggenschip van een update en Mercedes-Benz kwam op de proppen met een compleet nieuwe S-Klasse. En zoals we weten geldt in de autosector: als één Duitser over de dam is volgen er meer.

Bron www.autofans.be

bmw_i7_sweden_teaser_1.jpgbmw_i7_sweden_teaser_2.jpg