BMW i3 sedan gelekt… door Chinese overheid

bmw-i3-3-series-sedan-leaked-photo-1.jpg

In China zijn merkwaardige beelden opgedoken van een nieuwe “BMW i3”, en wel op een website van de overheid. In tegenstelling tot de guitige hatchback die we momenteel onder die naam kennen gaat het hier echter om een elektrische 3 Reeks sedan.

BMW heeft zichzelf jaren geleden, bij de introductie van de i3 en de i8, misschien wat in de voet geschoten. Die modellen zijn namelijk niet gewoon elektrische versies van de 3 of 8 Reeksen van hun tijd maar volledig losstaande auto’s. Als we ons op de huidige i4 en iX3 en de aankomende i7 mogen baseren wil BMW het i-prefix wel voor BEV-varianten van bestaande modellen beginnen gebruiken, en dat lijkt nog eens bevestigd te worden door deze Chinese i3.

LANGE, ELEKTRISCHE 3-REEKS

In de database van het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie zijn namelijk een aantal beelden opgedoken van een BMW 3 Reeks met gesloten niertjes en aerodynamische velgen, en zonder uitlaten. Op het kofferdeksel prijkt — naast wat Chinese opdruk waar we niet veel mee zijn — een i3-logo en het eDrive-opschrift dat we al kennen van BMW’s andere geëlektrificeerde modellen. Dat zou ook voor deze auto het geval zijn, want de overheidswebsite omschrijft de auto als “puur elektrisch” en geeft hem 340 pk. Dat komt verdacht dicht in de buurt van het vermogen van de bij ons al gekende BMW i4 eDrive 40, die 340 pk en 430 Nm koppel naar zijn achterwielen stuurt en zo’n 590 kilometer ver komt.

We moeten er wel bijzeggen dat de i3 die we hier zien een stukje langer is dan de 3 Reeks die wij al kennen. In China houden ze namelijk van auto’s met veel ruimte achterin, waardoor er soms de meest onwaarschijnlijke auto’s met verlengde wielbasis op de markt verschijnen. Dat bevestigt echter ook meteen dat er geen enkele garantie is dat deze i3 naar Europa komt; misschien gaat het gewoon om een model dat uitsluitend voor Chinese bodem bedoeld is.

Bron www.autofans.be

bmw-i3-3-series-sedan-leaked-photo-1.jpgbmw-i3-3-series-sedan-leaked-photo-2.jpg