Mercedes wil eigen elektromotoren maken vanaf 2024

mercedes-benz-eqe.jpg

In tegenstelling tot enkele decennia geleden, produceren automerken nauwelijks nog zelf onderdelen. De meeste componenten worden ingekocht bij grote leveranciers. Dat is bij Mercedes ook het geval en voor de elektromotoren van z'n geëlektrificeerde modellen wordt geen uitzondering gemaakt. Zo levert ZF Friedrichshafen de elektromotoren voor de EQC en worden de aggregaten van de EQS door Valeo Siemen eAutomotive geproduceerd. Voorlopig, tenminste.

Mercedes wil controle over de e-aandrijflijn

Markus Schaefer, hoofd ontwikkeling bij Daimler, liet aan het Duitse Automobilwoche echter weten dat die situatie tijdelijk is. "Mercedes wil het elektrische systeem - dat elektromotor, batterij en elektronica omvat - zoveel mogelijk binnenshuis produceren", klinkt het er.

Eerder liet het merk met de Ster al weten dat het axiale flux-elektromotoren gaat bouwen. Het merk kocht de Britse startup Yasa over om controle te krijgen over die technologie. Die moeten ervoor zorgen dat je met een EV zo'n 5% verder kan rijden. Samen met ACC, Stellantis en de Franse energiegigant Total zal Mercedes ook twee 'gigafabrieken' op Europese bodem neerpoten. Daar moeten de batterijen vandaan komen.

Bron www.autofans.be

mercedes-benz-eqe.jpg