Duitsland: "Ook na 2035 nog auto's met verbrandingsmotor"

german.jpg

Ligt het aan Duitsland, dan kunnen inwoners ook na 2035 nog nieuwe wagens kopen met verbrandingsmotor, ook al druist dat in tegen de beslissing die de Europese Unie eerder nam. Al hangt er wel een voorwaarde aan vast: de wagens zouden dan wel moeten rijden op synthetische brandstof.

Het rommelt tussen Europa en de landen, want niet alle landen binnen de Europese Unie zijn opgezet met de ban van verbrandingsmotoren vanaf 2035. Die ban stipuleert namelijk dat er vanaf 2035 geen nieuwe auto's meer mogen verkocht worden met een verbrandingsmotor. Duitsland, met een gigantische auto-industrie - is het eerste land dat duidelijk die beslissing in vraag stelt.

"OOK NA 2035 NOG AUTO'S MET VERBRANDINGSMOTOR"

Duits minister van Transport Volker Wissing liet tegenover Italiaanse media vallen dat het land plannen heeft om de verkoop na 2035 gewoon nog toe te laten. Al hangt daar wel een voorwaarde aan vast; de nieuwe auto's met verbrandingsmotor die dan worden verkocht moeten rijden op synthetische brandstof. Hoe dat in de praktijk gaat opgevolgd worden is een volstrekt andere vraag natuurlijk.

Het is uiteraard geen verrassing dat Duitsland en Frankrijk de beslissing van de EU maar matig onthaalden. Beide landen hebben een gigantische auto-industrie en vrezen dat de overstap naar elektrische auto's een impact zal hebben op de economie. Hoe dan ook, beide landen hebben nog zowat 13 jaar om te kibbelen met de EU. Benieuwd hoe deze saga zal evolueren...

Bron www.autofans.be

german.jpg