Mercedes-Benz EQS SUV laat al uitgebreid in interieur kijken

mercedes_eqs_suv_teaser_1.jpg

In een aankondiging over de Amerikaanse productiefaciliteit voor de nieuwe EQS SUV heeft Mercedes meteen het complete interieur van zijn nieuwkomer laten zien. Daaruit blijkt dat de SUV — hoe kan het ook anders — de EQS achterna gaat, maar dan met nog meer ruimte binnenin.

Hoort aan, hoort aan: Mercedes-Benz heeft een nieuwe batterijfabriek geopend in de VS die voor 600 extra jobs moet zorgen in de staat Alabama. En als je dacht dat dit het interessantste nieuws uit het persbericht was, dan bekijk je het best nog eens. Helemaal onderaan wijzigt de nadruk namelijk plots naar het interieur van de nieuwe EQS SUV, en dat wordt extra kracht bijgezet met een reeks uitgebreide foto’s.

AFSPRAAK: 19 APRIL

Daarop krijgen we zowat onbeperkt toegang tot de cabine van de elektrische SUV, en dat is bij nader inzien ook niet zo verwonderlijk. Het complete interieur lijkt namelijk bijna één-op-één overgenomen uit de reguliere EQS, op natuurlijk een derde zitrij na. Zo wordt de EQS SUV dus een zevenzitter, en moet hij met de twee achterste stoeltjes omlaag plaats bieden aan ongezien veel bagage. Net als bij de lage EQS gaat het dashboard nog steeds met de meeste aandacht lopen, want daarin schuilt Mercedes’ MBUX Hyperscreen. Dat bestaat uit drie afzonderlijke schermen, die over het hele dashboard gecombineerd worden tot één hoogtechnologisch geheel.

Naast de nodige interieurfoto’s krijgen we de EQS SUV ook vanbuiten in actie te zien, al gaat de marketingafdeling daar wel secuurder te werk. Zo steekt de EV nog volop in de camouflage terwijl hij een sneeuwlandschap verslaat en moeiteloos door de duinen drift. Veel kunnen we op uiterlijk vlak dus nog niet afleiden, al lijkt de SUV wel de aalgladde koetswerkstijl van de EQS en EQE over te gaan nemen. De vorm lijkt dan weer nauw aan te sluiten bij die van de Mercedes-Maybach EQS Concept. Meer details krijgen we op 19 april, wanneer ze in Stuttgart het doek van hun EQS SUV trekken.

Bron www.autofans.be

mercedes_eqs_suv_teaser_1.jpgmercedes_eqs_suv_teaser_2.jpg