Volkswagen ID. Aero laat zijn snuit zien in VW-presentatie

volkswagen_aero_b_teaser_1.jpg

In een presentatie over zijn toekomst heeft Volkswagen een kort shot laten zien van één van zijn aankomende modellen. Dat deden ze echter net niet kort genoeg om geen van de aanwezigen er een schermafbeelding van te laten nemen... Aanschouw dus: de ID. Aero.

Volkswagen maakt er inmiddels geen geheim meer van: het is bijna einde verhaal voor de Passat. De sedanversie ging al eerder op de schop, maar ook breaks van het D-segment kunnen maar weinig harten meer veroveren. Elektrische auto's zijn echter wel aan een opmars bezig, en dus kunnen we de opvolger van de Passat uit die hoek gaan verwachten. Daartoe licht Volkswagen alvast een heel subtiel tipje van de sluier, want in een presentatie dook dit vluchtige beeld op van de ID. Aero.

OOK ALS (SHOOTING) BRAKE

De afbeelding was naar verluidt maar een fractie van een seconde te zien, maar toch wist Motor1 het op de gevoelige plaat vast te leggen. Daarop zien we iets wat ons sterk doet denken aan de Volkswagen ID. Vizzion, die in productievorm de naam 'ID. Aero' opgespeld zou krijgen — al hanteren ze in Wolfsburg voorlopig wel een andere naam. Tijdens de presentatie spraken de VW-gezanten namelijk over de "Volkswagen Aero B", maar onze inzet blijft voorlopig op de naam 'ID. Aero' staan in navolging van, pakweg, de ID. Buzz.

De Aero die Volkswagen in hun presentatie liet zien is één van de modellen die dus de leegte moet opvullen die de Passat zal achterlaten. De zuiver elektrische D-segmenter zou daarin de vorm van een lage fastback aannemen, en lijkt ook op de gelekte foto moeiteloos te kunnen weerstaan aan de SUV-gekte. Overigens is het niet onwaarschijnlijk dat het model er ook als break — of zelfs shooting brake — komt, want ook de ID. Vizzion conceptcar kende een 'Space'-afgeleide. Lang moeten we vermoedelijk niet wachten op meer duidelijkheid, want in de presentatie sprak men over een lanceringsdatum in 2023. Laat het plaagfeestje dus maar beginnen!

Bron www.autofans.be

volkswagen_aero_b_teaser_1.jpgvolkswagen_aero_b_teaser_2.jpg