Grille-geplaag: BMW toont nieuwe 7 Reeks van meest controversiële kant

bmw_7_reeks_teaser_2022_1.jpg

De nieuwe 7 Reeks komt eraan, en daarom licht BMW vandaag voor het eerst een tipje van de sluier die zijn design bedekt. Eén ding is daarin meteen zeker: de nieuwe Siebener krijgt een nog prominenter koppel neusgaten dan zijn voorganger.

Het begint stilaan een cliché te worden, dat geklaag over de overbemeten radiatorroosters bij BMW. Iedere keer wanneer we ons voornemen om ons er eindelijk bij neer te leggen, gebeurt er echter net weer iets dat ons van gedacht doet veranderen. Deze keer komt dat zetje in de vorm van een nieuwe 7 Reeks-teaser, die zijn enorme grille niet alleen in de spotlights plaatst door hem te omkaderen met LED-verlichting maar er ook twee boze wenkbrauwtjes naast positioneert. Maar nu is het de laatste keer dat we er zo op hameren hoor, echt waar.

7 REEKS OF I7?

Deze BMW volgt natuurlijk gewoon de nieuwe designtaal van het merk, waarin we meteen de gelijkenissen met pakweg de iX kunnen herkennen. Ook die houdt het op slanke, licht gekantelde lichtclusters naast zijn (gesloten) radiatorrooster. Deze nieuwe 7 Reeks zou onder zijn wenkbrauwen echter nog een extra set lichtunits krijgen voor de echte koplampen, dus een complete copy-paste van de iX-snuit hoeven we niet te verwachten.

Binnenin verbaast de Siebener ook nog eens met een enorm bioscoopscherm voor de achterste inzittenden — take that, Mercedes S-Klasse. Of moeten we zeggen: ‘Mercedes EQS’, want de kans zit er dik in dat we hier te maken hebben met een zuiver elektrische versie. BMW werkt namelijk voor het eerst aan een elektrische variant van zijn 7 Reeks, en die i7 liet de constructeur eerder al aan het werk zien tijdens zijn testkilometers.

NOG ELEKTRISCHE MODELLEN

Naast de i7 heeft BMW dit jaar nog grote plannen op vlak van elektrificatie. Zo moeten er wereldwijd 15 zuiver elektrische modellen in het gamma staan tegen eind 2022, wat zou betekenen dat de Duitsers nog vier EV’s aan hun portfolio moeten toevoegen. Die komen volgens de laatste informatie in de vorm van deze i7, een iX1, een i5 en een nieuwe i3. Die laatste zou trouwens niet verder bouwen op de fundamenten van de i3 die wij al kenden, maar net een elektrische versie van de 3 Reeks worden. Die dook eind vorig jaar al op in een Chinese overheidsdatabase, en waarschijnlijk blijft het model ook voorbehouden aan de Oosterse markt.

Wat deze 7 Reeks betreft is er beter nieuws, want lang hoeven we niet meer te wachten om zijn tronie in al zijn glorie te mogen aanschouwen. BMW belooft een onthulling van de i7 in de loop van april, wat meteen ook betekent dat de 7 Reeks en zijn elektrische versie tegelijk gelanceerd zullen worden. De precieze datum is daarvoor nog niet gekend, maar we houden je op de hoogte.

Bron www.autofans.be

bmw_7_reeks_teaser_2022_1.jpgbmw_7_reeks_teaser_2022_2.jpgbmw_7_reeks_teaser_2022_3.jpg