Leasemaatschappij ALD wil waterstofauto bereikbaar maken als bedrijfswagen

toyota_mirai_tanken.jpg

Denk je aan bedrijfswagens, dan dacht je vroeger steevast aan dieseltjes, momenteel vooral aan hybrides en steeds vaker aan zuiver elektrische auto’s. Daar komt binnenkort nog een type bij, of toch als het aan ALD Automotive ligt. Zij slaan de handen in elkaar met Dats24, Toyota en Hyundai voor meer H2 in de gemiddelde bedrijfsvloot.

Je zou het misschien niet zeggen, maar waterstof is in zekere zin aan een opmars bezig. Zo was er tot pakweg 3 jaar geleden slechts één H2-model op de markt, en kon je op amper twee plaatsen in België terecht om die auto te tanken. Inmiddels werd het aanbod uitgebreid naar twee modellen: naast de tweede generatie van de Toyota Mirai heeft Hyundai nu ook een waterstofauto in de vorm van de Nexo in de catalogus. Bovendien telt ons land momenteel vier stations, want de nieuwste locatie van Dats24 werd net officieel ingehuldigd. Leasemaatschappij ALD Automotive stapt nu eveneens in het partnership van Hyundai, Toyota, Dats24 en Waterstofnet om de alternatieve brandstof te helpen doorbreken, en neemt de taak op zich om de waterstof bereikbaar te maken voor het grote publiek.

EARLY ADOPTERS

Dat begint volgens hen bij de bedrijfswagens van ons land, zoals dat wel vaker gaat bij nieuwere technologieën. Professionele vloten worden doorgaans namelijk sterk gestimuleerd om hun auto’s zo groen mogelijk te houden, en de particuliere klant volgt al snel door gewenning of gewoon omdat de bedrijfswagens doorstromen naar de tweedehandsmarkt. Om de zakelijke rijder te overtuigen heeft ALD de Toyota en Hyundai dus opgenomen zijn zijn lease-aanbod tegen een prijs die overeenkomt met die van een min of meer vergelijkbaar zuiver elektrisch model. Zo zou het kostenplaatje voor een Toyota Mirai in leasing gelijkaardig zijn aan dat van een Tesla Model S, en verschilt de maandelijkse prijs voor een Hyundai Nexo niet veel van die voor een BMW IX3.

Bovendien combineert ALD de auto’s ook met een tankkaart van Dats24. Met zo’n Energy Card kunnen de early adopters waterstof tanken bij de beschikbare stations van Dats24, waarvan het nieuwste dus net zijn deuren opende in Wilrijk. Deze aanbieder heeft ook al een installatie in Halle, en er worden in de komende maanden nog stations van Dats24 geopend in Haasrode, Erpe-Mere, Ollignies en Herve. Daarnaast is er in Zaventem ook een H2-station van Air Liquide en Toyota, en kunnen auto’s eveneens terecht in een tankpunt voor schepen in de Antwerpse haven.

Bron www.autofans.be

toyota_mirai_tanken.jpg