Volkswagen ID. Aero wordt elektrische berline

VW_ID_Aero_1.jpg

Op korte tijd heeft Volkswagen een behoorlijk elektrisch gamma opgebouwd: een hatchback (ID.3), een SUV (ID.4), een SUV-coupé (ID.5) en binnenkort ook een busje (ID.Buzz). Daar komt ook nog een elektrische berline bij, die voorlopig nog luistert naar de codenaam ID. Aero maar die bij zijn productiedebuut wellicht ook een cijfer opgeprikt krijgt. Omdat ID.6 al gebruikt wordt voor een model dat alleen in China wordt verkocht, is de kans groot dat deze berline de ID.7 zal worden.

Familiebanden

Over China gesproken: het productiemodel van deze ID. Aero zal eerst in China debuteren, in de tweede helft van 2023. Niet veel later komt de elektrische berline dan ook naar ons. Tot die tijd moeten we het dus doen met beelden van het conceptmodel, al lijkt die al nauw aan te sluiten bij het ontwerp van de definitieve productieversie. Kijk bijvoorbeeld maar naar de banden met de rest van de elektrische ID-familie in de vorm van de lichtsignatuur en de doorlopende ledstrook op de snoet, en de contrasterende daklijn en verzonken deurgrepen in profiel.

Ruime berline

In totaal heeft deze ID. Aero een lengte van bijna vijf meter, waardoor hij aansluiting vindt bij andere elektrische vierdeursmodellen als de Mercedes EQE en de Tesla Model S. De Volkswagen schermt bovendien met een bijzonder gunstige luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23. De ID. Aero staat op het moduleerbare elektrische MEB-platform en krijgt alleszins al een batterij van 77 kWh ingeplant. Dat moet een rijbereik opleveren van 620 kilometer.

Bron www.autoscout24.be

VW_ID_Aero_1.jpgVW_ID_Aero_2.jpgVW_ID_Aero_3.jpg