Audi plaagt met “nieuwe” e-tron: wordt dit de Q8 e-tron?

audi_e-tron_facelift_1.jpg

Audi heeft een setje mysterieuze plaagplaatjes de wijde webwereld in gestuurd, en daarop zien we duidelijk een Audi e-tron in camouflagepak. Toch spreken ze in Ingolstadt over een “nieuwe uitdager”, dus dat stemt ons tot nadenken: is het dan misschien de naam die zo nieuw wordt?

We moeten er niet flauw om doen: met de ‘e-tron’-naam heeft Audi zichzelf al een paar keer stevig in de voet geschoten. Zo verscheen de term eerst op een setje plug-inhybrides, waarna hij gewoon zonder meer als modelnaam op hun eerste zuiver elektrische auto gekleefd werd. Hun tweede EV kreeg dan diezelfde naam met gewoon ‘GT’ erachter, terwijl die stiekem meer verwant was aan een Porsche Taycan dan aan die andere Audi e-tron. De laatste jaren keerde ‘e-tron’ dan weer terug naar zijn aanvankelijke positie als achtervoegsel, maar dan wel voor de zuiver elektrische modellen. In al die tijd bleef Audi’s oer-SUV gewoon ‘Audi e-tron’ heten, maar daar kan nu wel eens verandering in komen.

NAAMSKWESTIE

Audi heeft namelijk een paar sfeerbeelden gedeeld van de ‘E-Cannonball’-rally, een tour voor zuiver elektrische auto’s die afgelopen weekend plaatsvond in Hamburg. Daar nam de constructeur deel met iets dat duidelijk lijkt op een Audi e-tron, al zullen ze in Ingolstadt wel even moeten denken hebben over het vakje ‘lakkleur’ in het inschrijvingsformulier. Het exemplaar zit namelijk nog strak in de camouflage, maar het ziet ernaar uit dat er van buitenaf niet zo veel verandert aan de looks van de e-tron. De grille en de luchthappers lijken misschien iets anders ingevuld, maar stiekem zouden wij er waarschijnlijk geen twee keer naar omkijken indien het ding ons zonder die fluocamouflage voorbij zou rijden.

De kans is dan ook groot dat het niet zozeer de looks van de auto zijn die hier onze aandacht moeten trekken. We weten namelijk al langer dan vandaag dat er een facelift voor de inmiddels vier jaar oude e-tron zit aan te komen, maar interessanter is dat Audi die kans naar verluidt grijpt om de naam van het model wat meer in de pas te doen lopen. Zo zou de e-tron binnenkort ‘Q8 e-tron’ gaan heten, en dat zou verklaren waarom Audi het in zijn beperkte omschrijving over een nieuw model lijkt te hebben in plaats van over een bijgepunte e-tron. Verder gaat het volgens Audi om een prototype waarbij “efficiëntie het doel” is, dus we sluiten niet uit dat de auto ook op technologisch vlak de nodige updates krijgt. De facelift staat nog voor dit jaar op de planning, dus vermoedelijk krijgen we binnenkort een antwoord op deze naamskwestie.

Bron www.autofans.be

audi_e-tron_facelift_1.jpgaudi_e-tron_facelift_2.jpg