Foxtron Model B is soort van Apple car (2022)

foxcon-model-b-concept_01.jpg

Foxconn, de Taiwanese elektronicagigant die ook de Apple iPhone in elkaar schroeft, wil binnenkort uitpakken met haar eigen automerk. Dat merk heet Foxtron en heeft haar eerste auto klaar, de Model B.

Techgigant Apple slaagt er maar niet in, het bedrijf dat de iPhone in elkaar schroeft wel; een auto bouwen. Elektronicagigant Foxconn heeft automobiele ambities en wil met het automerk Foxtron op termijn de wereld veroveren. Daarvoor heb je natuurlijk een auto nodig. Die hebben we nu in de vorm van de Model B, een soort van Volkswagen ID.3-rivaal.

ANDROID, EUHM, AUTO?

Vooreerst een verduidelijking, want hoewel deze Model B productierijp lijkt, gaat het nog over een conceptstudie. Stiekem merkbaar aan het wel heel dun frame rond de voorruit. Kijk je daar even voorbij, dan zie je een soort van hatchback/MPV die gepend werd door desinghuis Pininfarina. De voorkant oogt stoer, de flank gespierd en de achterkant laat zich kennen door een typisch doorlopend achterlicht.

De productieplannen van deze Model B zijn trouwens eigenzinnig. Want hoewel we hierboven schreven dat Foxconn plannen heeft om de automobiele markt te veroveren, hoeft dat niet per se met eigen producten te zijn. Jep, dat las je goed. Deze Model B rolt namelijk op het door Foxconn ontwikkelde MiH-platform dat volgens het Taiwanese bedrijf "het Android onder de elektrische auto's moet worden". Of anders gezegd: iedereen mag gebruik maken van het platform.

Al hangt daar wel een interessante "maar" aan vast natuurlijk. Zo kocht Foxconn recent een productiesite in Ohio (VS) over van EV start-up Lordstown. Daar is er naar verluidt plaats voor een jaarlijkse productie van 500.000 auto's. Vanaf volgend jaar wil Foxconn daar auto's gaan produceren... en dat mogen voertuigen van derde partijen zijn. Of in mensentaal: start-ups of bedrijven die niet over de financiële middelen beschikken om een compleet nieuwe auto te ontwikkelen mogen het MiH-platform gebruiken en er hun eigen carrosserie over draperen. Om 'm daarna te laten produceren in de productiesite van Foxconn. Benieuwd hoe dit gaat evolueren...

Bron www.autofans.be

foxcon-model-b-concept_01.jpgfoxcon-model-b-concept_02.jpg