Mercedes viert Formule 1-verlies met F1 Edition voor C 63 S AMG. Wacht, wat?!

mercedes-amg-c63s-f1-edition_01.jpg

Het F1-kampioenschap mag dan nog wel 3 manches voor de boeg hebben liggen, Mercedes viert nu al met een "F1 Edition" voor zijn nagelnieuwe C 63 AMG. Niet omdat het merk dit jaar de winnaar naar voren zal dragen of de constructeurstitel zal behalen, wel omdat de nieuweling van AMG Formule 1-techniek aan boord heeft. Juist ja.

Stiekem moet je er wel lef voor hebben, een "F1 Edition" lanceren nét in een jaar dat je geen al te bijster F1-kampioenschap aan het beleven bent. Zo zal Mercedes dit jaar niet de titelrijder aanleveren (Wegens: Max Verstappen) én moet het voor het eerst in 8 jaar de constructeurstitel overdragen aan een ander team (lees: Red Bull). Kleine details volgens het marketingteam van Mercedes, dat nu de Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE F1 Edition uitrolt voor de nagelnieuwe C 63 AMG. Je weet wel, dat model met viercilinder.

ROOD = SNELLER

Laat die viercilinder voorin de nieuwe C 63 AMG nu juist de reden zijn waarom Mercedes het geoorloofd vindt om een F1 Edition te lanceren. Want de nieuweling wekt zijn 680 pk heus niet op met enkel een 2-liter viercilinder alleen. Nee, hij gebruikt ook elektromotoren, meervoud. Niet enkel een elektromotor die de wielen aandrijft maar ook een elektromotor die de mechanische turbo sneller laat opspoelen. Laat dat laatste stukje technologie nu net ontwikkeld zijn in de Formule 1. Kijk, verantwoording gevonden, haal de feeststickers maar boven!

De F1 Edition voor de Mercedes-AMG C 63 S komt er namelijk voor de berline en break en pakt uit met een rood sierlijntje over de onderkant van de wagen dat wordt geaccentueerd door een zwarte sticker die fade richting de bovenkant en de letters "AMG" bevat. Het rode streepje rondom de 20-duims velgen maken het kleurfestijn af. Nee, dit is geen sierlijke AMG maar hey, het is dan ook de F1 Edition. Buiten een - niet gespecificeerde - meerprijs krijgen eigenaars van zo'n F1 Edition ook een exclusieve autohoes om je binnen geparkeerde auto te beschermen van krasjes en stof. Hoewel niet gelimiteerd in aantal zal Mercedes deze F1 Edition van de C 63 S AMG enkel aanbieden in het eerste productiejaar van dit model.

Bron www.autofans.be

mercedes-amg-c63s-f1-edition_01.jpgmercedes-amg-c63s-f1-edition_02.jpgmercedes-amg-c63s-f1-edition_03.jpg