Mercedes EQT Marco Polo: elektrische camper in zakformaat

Mercedes_EQT_Marco_Polo_1.jpg

De Mercedes T-Klasse is gebaseerd op hetzelfde platform als de Renault Kangoo en leent het mechanisme van de Kangoo E-Tech voor zijn elektrische EQT-afgeleide. Met 122 pk in de aanslag bezit deze praktische wagen een 45 kWh-batterij die in optimale omstandigheden een autonomie van 282 km belooft. Zo’n beperkte actieradius kan weliswaar volstaan voor een bestelwagen die in steden leveringen verzorgt, maar om mee op reis te vertrekken… Niet echt.

Twee voor de prijs van één

Dit ‘detail’ is blijkbaar geen probleem voor Mercedes, want het Duitse merk presenteert niet één maar twee Marco Polo-versies van de EQT. De eerste beschikt over een verwijderbare module die het busje in een kampeerwagen verandert en bevat een bed van 2 op 1,15m, een wastafel, een gasvuur, een gootsteen, een koelbox en een opbergruimte.

Daarnaast heeft de fabrikant de EQT Marco Polo concept onthuld, gebaseerd is op het lange chassis van de T-Klasse.

Luxe

Dit laatste voertuig, een studiemodel dat (bijna) productieklaar lijkt, bevat 3 slaapplaatsen, een opklapbed, een tafel en een kitchenette. Ook interessant zijn de zonnepanelen op het dak die de actieradius een klein beetje kunnen vergroten. We verwachten deze Mercedes eind volgend jaar op de markt.

Bron www.gocar.be

Mercedes_EQT_Marco_Polo_1.jpgMercedes_EQT_Marco_Polo_2.jpgMercedes_EQT_Marco_Polo_3.jpgMercedes_EQT_Marco_Polo_4.jpg