Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture: Merc doet een Rollske

Maybach_SKlasse_1.jpg

Mercedes gaat Bentley en Rolls-Royce achterna en lanceert de Maybach S-Klasse Haute Voiture, een tot 150 stuks gelimiteerde uitvoering die wil pronken met unieke designdetails. Draai je bankkluis al maar open.

Een Maybach S-Klasse, veel opulenter dan dat kan het niet worden natuurlijk. Of ze moesten die Maybach nog eens extra onder handen nemen. Laat dit net zijn wat Mercedes deed. Waardoor de Mercedes-Maybach S-Klasse Haute Voiture is geboren. Haute Voiture, snap je 'm?

DUOTOON, CATWALK-GLITTERS

Enfin, de Maybach Haute Voiture dus, een tot 150 stuks gelimiteerde uitvoering van de Maybach S-Klasse die in een uniek maatpak wordt gehesen. Het gaat dan over een tweekleurige lak: Blauw metallic aan de bovenkant (nauticblauw) en rosé aan de onderkant. Omdat de verpot toch al open was besloot Mercedes meteen ook de heerlijke velgen uit te dossen in het nauticblauw. We kunnen er flauw over doen... maar de kleurcombinatie werkt opperwel!

Of dezelfde kleuren hun weg terug naar het interieur vinden? Niet helemaal. Hoewel er blauwe en rosé accenten terugkomen steelt vooral de bouclé-stof de aandacht. Het contrasteert bijna pijnlijk met het spierwitte leder. Nu ja, niet dat wij iets van mode kennen. De schermpraal voorin krijgt trouwens ook een update of om het met de woorden van Mercedes te zeggen: "Het MBUX infotainmentsysteem haakt in op de bijzondere exclusiviteit van het interieur. Fonkelende glitterwolken en talrijke accenten in glinsterend roségoud benadrukken de catwalk-sfeer. In het profielkeuzemenu wordt de bestuurder begroet met een magnoliabloesem en sprankelende deeltjes. De twaalf verschillende avatars zijn getooid met mooie accessoires en elegant gekleed, bijvoorbeeld in smoking of avondjurk." Juist ja.

LIMITED BOVENOP, BEKEND ONDERHUIDS

Hoewel Maybach amper 150 stuks zal bouwen van deze S-Klasse Haute Voiture, rolt hij stiekem op gekende fundamenten. In de basis is dit namelijk een Maybach S 680, je weet wel, de versie die een knoert van een 6-liter V12 gebruikt en via twee turbo's beschikt over 604 pk en genoeg koppel om de opwarming van de aarde tegen te houden. Grijp je dus naast deze gelimiteerde editie, dan zal je genoegen moeten nemen met maar een door jezelf gepersonaliseerde Mercedes-Maybach S 680. Het leven kan zwaar zijn...

Bron www.autofans.be

Maybach_SKlasse_1.jpgMaybach_SKlasse_2.jpgMaybach_SKlasse_3.jpg