Audi Q8 e-tron rolt officieel van de band in Brussel

Audi_Q8_Brussel.jpg

Gisteren, 14 december 2022, is de eerste Audi Q8 e-tron van de band gerold bij Audi Brussels. Daarmee is het productiestartschot voor de opvolger (lees: facelift) van de e-tron gegeven. Al stopt daar de goednieuwsshow niet, want vanaf najaar 2023 zal Audi Brussels ook de Q4 e-tron in elkaar schroeven.

Moest je de memo hebben gemist, de Audi e-tron is niet meer. Niet omdat de verkoopresultaten tegen vielen (sinds 2018 werden er ongeveer 160.000 exemplaren gebouwd), wel omdat de e-tron een serieus doorgedreven facelift kreeg en daarbij ook van naam wisselde. E-tron werd Q8 e-tron!

VAN E-TRON NAAR Q4 & Q8

Die "nieuwe" Q8 e-tron rolt sinds gisteren van de productieband bij Audi Brussels. Geen complete verrassing, want voordien schroefde Audi Brussels al de e-tron in elkaar. Belangrijker aan dit nieuws is natuurlijk dat klanten spoedig hun Q8 e-tron al in ontvangst mogen nemen. Een facelift die de voorganger compleet wegvaagt dankzij de maximale accu van 106 kWh, maximale range van 600 kilometer en snellere snellaadtijden. De EVolutie staat niet stil en Audi is slim genoeg om snel te anticiperen op nieuwe technologieën.

Van de Q8 e-tron even terug naar Audi Brussels, want daar kunnen ze de nieuwjaarsfeesten in duiken met nog ander goed nieuws. Vanaf najaar 2023 mag de "Fabriek van de Toekomst" (niet onze woorden, wel die van werkgeversorganisatie Agoria) ook de kleinere Q4 e-tron produceren. Goed nieuws voor de werknemers van de site natuurlijk. Maar liefst 3.000 werknemers zullen zich gaan ontfermen over de Q4 e-tron.

Bron www.autofans.be

Audi_Q8_Brussel.jpg