Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake gaan voor discrete facelift

Mercedes_CLA_Facelift_1.jpg

Afgelopen najaar kondigde Mercedes een facelift aan voor zijn A-Klasse. Vandaag, enkele maanden later is het de beurt aan de technisch nauw verwante CLA en CLA Shooting Brake. Geen verrassing: de aanpassingen komen in grote lijnen overeen. Te beginnen, letterlijk, met de lijnen: de Mercedes-Benz CLA en CLA Shooting Brake krijgen een hertekende voorbumper, dito radiatorrooster en diffusor. Ook de lichtblokken werden opgefrist en zijn nu standaard voorzien van ledtechnologie. Twee nieuwe koetswerkkleuren en drie nieuwe velgdesigns maken het plaatje aan de buitenkant af.

Meer rijbereik

Binnenin monteren de Duitsers standaard een schermcombinatie van 7 duim en 10,25 duim, optioneel kunnen beide 10,25 duim groot worden. Het stuur wordt standaard met nappaleder overtrokken, het sportstuur in Artico-kunstleder, en er zijn nieuwe inzetstukken voor het interieur. De standaard comfortzetels krijgen een bekleding in kunstleder en stof, terwijl de kleurcombinaties in de verschillende interieuruitvoeringen worden uitgebreid. Het MBUX-infotainmentsysteem switcht naar de meest recente generatie met bijbehorende extra connectiviteitsmogelijkheden, en ook de rijhulp wordt gefinetuned.

Onder de motorkap schakelen alle viercilinders op benzine en diesel over op milde hybride ondersteuning, met de hulp van een 48-voltnetwerk en een riemaangedreven starter-generator. Dat EQ Boost-systeem levert bij acceleraties en hernemingen tijdelijk 10 kW (14 pk) extra. En net als bij de A-Klasse halen de plug-inhybride CLA 250 e-modellen meer bruikbare capaciteit uit hun batterij van 15,6 kWh. Daardoor moet de vierdeurs-CLA nu maximum 82 elektrische kilometers ver geraken, de CLA Shooting Brake 80 kilometer. De elektromotor krijgt er iets meer vermogen bij en is nu 80 kW (109 pk) sterk. Opladen kan voortaan tot slot ook met wisselstroom aan 11 kW.

Ook AMG onder het mes

De Mercedes-AMG CLA 35 en CLA 45 S ontsnappen tot slot ook niet aan de facelift. De looks van de CLA 35 worden daarbij wat agressiever, terwijl ook hij overschakelt op milde hybride ondersteuning. De CLA 45 S houdt er tijdelijk een exclusieve Street Style Edition op na.

Bron www.autoscout24.be

Mercedes_CLA_Facelift_1.jpgMercedes_CLA_Facelift_2.jpgMercedes_CLA_Facelift_3.jpg