Mercedes-Maybach S 580 e is eerste plug-inhybride über-Benz

mercedes-mayback_s_580_e_2023_1.jpg

De stilste Maybach ooit is geland — of toch zolang je hem braaf oplaadt. De luxe-afdeling van Mercedes heeft namelijk voor het eerst een stekkerpoort in zijn interpretatie van de S-Klasse gemonteerd. Het resultaat is dan ook gelijkaardig aan de Mercedes-Benz S 580 e plug-inhybride… maar dan nog net iets luxueuzer.

In 2020 pakte Mercedes-Maybach uit met zijn eigen versie van de S-Klasse. Die moest de Bentleys en Rolls-Royces van deze wereld het leven nog net iets zuurder gaan maken dan voorheen, en kreeg daarvoor toegang tot de sterkste motoren die ze in Stuttgart te bieden hadden. Reken dus op de iconische 4.0-liter biturbo-V8 in de 580-versie, maar ook op een 6.0-liter V12 voor de S 680. Milieubewust of fiscaal interessant werd zo’n Mercedes-Maybach daarmee echter niet, en daar is nu een oplossing voor.

OP NAAR EEN MAYBACH-EV

Maak kennis met de Mercedes-Maybach S 580 e, de allereerste plug-inhybride waaronder het luxelabel ooit zijn overdadige chroomsloffen mocht monteren. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt de limousine gebruik van de aandrijflijn die we al kennen uit de donor: de Mercedes-Benz S 580 e. Reken dus op een 3.0-liter zes-in-lijnmotor op benzine voorin, die samenwerkt met een elektromotor en een accu van 28,6 kWh. Daarmee krijg je in totaal 510 pk en 750 Nm koppel onder je aristocratische achterwerk maar doe je het rustiger aan, dan moet je wel 100 kilometer uitstoot- en vooral geruisloos kunnen rijden. Eens je accu leeg is hoef je ook niet te lang te wachten, want dankzij een snellaadcapaciteit van 60 kW zit die binnen de 30 minuten terug vol stroom. En intussen vertoef je gelukkig nog steeds in alle weelde die je van een Maybach gewend bent.

Deze S 580 e is voorlopig de enige Mercedes-Maybach met een stekkerpoort, maar lang zal dat vermoedelijk niet zo blijven. De Duitsers lieten ons in 2021 namelijk al een conceptcar zien die over een zuiver elektrische SUV in Maybach-tenue deed dromen, en die bereikte vorig jaar het productiestadium in de vorm van de Mercedes EQS SUV. Het is dus maar een kwestie van tijd voor de vaklieden van Maybach daar hun eigen sausje over mogen gieten.

Bron www.autofans.be

mercedes-mayback_s_580_e_2023_1.jpgmercedes-mayback_s_580_e_2023_2.jpg