Mercedes kondigt volgende generatie E-Klasse aan met TikTok en Angry Birds

mercedes-e-klassse-interieur_01.jpg

Deze zomer moet de nieuwe generatie E-Klasse al bij de dealer staan. Om de boel op gang te trekken stuurt de marketingafdeling van het Duitse merk nu al enkele plaatjes van het interieur op. Daarop valt duidelijk te zien dat de E-Klasse zijn mosterd ging halen bij de EQE qua interieur.

Hoewel Mercedes' Hyperscreen, bestaande uit drie joekels van schermen, tot nog toe enkel maar beschikbaar was voor de EQE en EQS, lijkt het er op dat het systeem de komende jaren zijn weg zal vinden naar de rest van de familie. Zo loert de nieuwe E-Klasse om de hoek en geeft Mercedes nu al mee dat die (zonder twijfel optioneel) uit zal pakken met een dashboard vol schermen. Noem het wel niet Hyperscreen, maar wel Superscreen. Al valt er nog meer over te vertellen.

SELFIECAMERA, TIKTOK, ANGRY BIRDS? WAT IS DIT?!

Mercedes brengt de digitale wereld namelijk weer een stuk dichter naar de automobiele wereld. Zo prijkt er optioneel pal op het dashboard een selfiecamera. Die kan je niet enkel gebruiken om "leuke kiekjes" van jezelf te nemen, hij kan ook gebruikt worden om Zoom-vergaderingen te houden via de 5G-verbinding. Meteen een domper op de feestvreugde: de nieuwe E-Klasse zal dit enkel toestaan wanneer de auto geparkeerd is.

Sta je dan toch stil, dan kan je in het infotainmentsysteem eveneens zaken terugvinden zoals TikTok, Angry Birds en via het optionele ZYNC entertainmentportaal video's en games kunnen streamen. Mercedes heeft haar zinnen duidelijk gezet op digitalisering en deze nieuwe E-Klasse maakt duidelijk dat het merk met de ster daarin een leiderspositie aan wil nemen. Nog deze zomer zal de nieuwe E-Klasse Berline bij de dealer staan. Op de stationwagenvariant is het iets langer wachten.

Bron www.autofans.be

mercedes-e-klassse-interieur_01.jpgmercedes-e-klassse-interieur_02.jpg