Nieuwe Mini Countryman: de eerste foto’s

Mini_Countryman_1.jpg

Mini heeft zopas de eerste foto’s onthuld van de nieuwe Countryman, weliswaar met nog steeds de nodige camouflage op het koetswerk. Voor het eerst zal dit model in Duitsland worden geproduceerd, in de fabriek in Leipzig, naast de BMW 1 Reeks, 2 Reeks Active Tourer en 2 Reeks Grand Coupé. Voorlopig zijn er weinig details onthuld door Mini, maar we weten wel al dat deze SUV beschikbaar zal zijn met verbrandingsmotoren, plug-in hybride en elektrische aandrijvingen.

Meer jobs

Voor de productie van zijn nieuwe model plant BMW Group een investering van ongeveer 850 miljoen euro om de productielijnen te ontwikkelen en de lage ecologische impact van de fabriek te verzekeren met bijvoorbeeld de installatie van windturbines. Tegen 2024 zullen naar verwachting 1.000 mensen in Leipzig werken voor de productie van de elektrische componenten. Ze zullen de 5.600 actieve krachten die daar al werken vervoegen.

Platte batterij

De doelstelling van Mini is om tegen 2030 alleen nog voertuigen op batterijen te produceren. Het merk zal in de Countryman een zeer platte batterij gebruiken die de binnenruimte zal bevorderen. De nieuwe Mini SUV wordt naar verwachting later dit jaar onthuld.

Bron www.gocar.be

Mini_Countryman_1.jpgMini_Countryman_2.jpgMini_Countryman_3.jpg