BMW’s nieuwe iDrive-infotainmentsysteem stapt over naar Android-basis

BMW_iDrive_OS9.jpg

Er was een tijd waarin BMW’s iDrive-systeem de pionier van de autosector was op vlak van infotainment. Inmiddels beschikt vrijwel iedere constructeur echter over zijn eigen interface, waarvoor ze vaak in zee gaan met grote technologiebedrijven. Ook BMW zet nu die stap, want iDrive 9 wordt de eerste versie op een basis van Google.

In 2001 gaf BMW het startschot voor iets dat zou uitgroeien tot een gigantische trend in de autowereld. Toen verscheen namelijk voor het eerst iDrive op de BMW 7 Reeks, een infotainmentsysteem dat zowat alle functies die normaal achter individuele knopjes op je dashboard verscholen zouden zitten, combineerde in één systeem met een draaiknop. Dik twee decennia en acht generaties later is iDrive er nog steeds, al is het wel onherkenbaar veranderd. En die tendens belooft zich dit jaar nog wat verder te zetten.

FOCUS OP TOUCH

BMW heeft namelijk generatie 8.5 van zijn iDrive-software voorgesteld, een soort laatste update op het huidige iDrive 8-systeem. Die versie zet nog meer in op aanraakfunctionaliteit — of wat had je dan gedacht — maar het is niet iDrive 8.5 die met het grootste deel van onze aandacht gaat lopen. In het persbericht verklapt BMW namelijk ook dat ze druk in de weer zijn met de ontwikkeling van iDrive 9, en dat doen ze voor het eerst op basis van Google’s Android Automotive-software. Dat betekent dus dat iDrive 9 een systeem wordt waarop je net als bij je smartphone Android-apps kan installeren of je kan inloggen op je Google-profiel voor directe integratie, net zoals dat al het geval is in Polestars, Volvo’s en sommige Renaults.

BMW spreekt over een lancering van iDrive 9 in november 2023, wanneer het eerst zou verschijnen op nieuw geproduceerde exemplaren van de X1 en de 2 Reeks Active Tourer. Voor het zover is, wordt iDrive 8.5 echter nog uitgerold. Dat vernieuwde systeem zou je met ingang van juli 2023 in actie moeten zien achter de gebogen schermen van de 7 Reeks, iX, i4, X5, X6, X7 en XM.

Bron www.autofans.be

BMW_iDrive_OS9.jpg