Elektrische Audi Q6 e-tron laat zich voor het eerst zien, Sportback-versie volgt

audi_q6_e-tron_teaser_2023_1.jpg

De Audi Q6 e-tron mag eindelijk gaan buitenspelen na jaren van geruchten en vertragingen. Zo laat de elektrische SUV alvast één van zijn silhouetten zien, want later komt hij er ook als lagere Sportback. En dat zijn nog maar twee van de ruim 10 nieuwe EV’s die ze in Ingolstadt in de planning hebben…

De Volkswagen-groep koestert al een tijdlang grote plannen op elektrisch vlak, maar die liepen niet altijd van een leien dakje. Zo werden vooral de software-ontwikkelingen geplaagd door achterstand; naar verluidt één van de redenen waarom vrijwel elke EV op basis van het nieuwe ‘Premium Platform Electric’ een dik jaar vertraagd werd. Nu lijkt het echter toch te gaan gebeuren voor de hele schare elektrische premiumproducten, te beginnen met deze Audi Q6 e-tron.

10 EV’S TEGEN 2025

Audi belooft namelijk al even dat dit de eerste EV zou worden op het nieuwe PPE-platform maar dat moesten we zelf nog zien om het te geloven. Zo hadden ze ons zelfs in Ingolstadt al meer getoond over de aankomende A6 e-tron, en leek Porsche ook een stuk verder te staan met hun elektrische Macan op dezelfde basis. Nu laat Audi eindelijk het resultaat van al dat wachten zien — of tenminste in camouflagepak. Zij die goed kijken herkennen alvast vergelijkbare gelaatstrekken met de A6 e-tron Concept, af te leiden uit de trapeziumvorm van de koplampen en het silhouet van een gesloten, zeshoekige grille.

De Duitsers geven meteen mee dat er zowel een SUV- als een Sportback-variant met schuin aflopende daklijn komt, maar voor verdere details moeten we nog gaan spieken bij gegevens die Porsche over zijn Macan EV vrijgaf. Wij gokken dus op vermogens tot 600 pk, vierwielaandrijving en een accu van zo’n 100 kWh die zich in 25 minuten naar 80% laat opladen dankzij een 800 volt-boordnetwerk. Meer zekerheid zouden we nog dit jaar moeten krijgen, zolang de lancering geen vertraging meer oploopt. Ze lijken er nu echter wel vertrouwen in te hebben bij Audi, want ze beloven dat ze tegen 2025 in totaal meer dan 20 nieuwe modellen op de markt gaan brengen waarvan er zeker 10 zuiver elektrisch gaan zijn.

Bron www.autofans.be

audi_q6_e-tron_teaser_2023_1.jpgaudi_q6_e-tron_teaser_2023_2.jpg