Nieuwe BMW 5 Reeks wordt elektrisch, ook als Touring

BMW_i5.jpg

Bij de voorstelling van zijn jaarresultaten had BMW ook interessant nieuws te melden over de volgende 5 Reeks. De achtste generatie van dit succesmodel debuteert al over enkele maanden en krijgt een ruim motorengamma. BMW belooft milde hybrides (48 volt) met benzine- en dieselmotoren en een plug-inhybride. Maar de grote nieuwigheid is – net als in de recent gelanceerde nieuwe 7 Reeks – de 100 procent elektrische i5 vanaf oktober 2023.

BMW i5 M Performance

“De elektrische i4 M50 toont dat BMW dynamische prestaties en elektrische mobiliteit perfect kan combineren. Het was wereldwijd het bestverkochte BMW M-model in 2022. Er komt ook een elektrische performance-versie van BMW M in het gamma van de nieuwe 5 Reeks sedan”, bevestigt BMW-topman Oliver Zipse.

En hoe zit het dan met de Touring? Ook die gaat helemaal elektrisch. “De 5 Reeks Touring is zeer populair, vooral in Europa. Vanaf het voorjaar van 2024 komt er ook een volledig elektrische versie, wat ons een unique selling point geeft in dit segment”, aldus Oliver Zipse.

Waar is de concurrentie?

Momenteel is er nog geen rechtstreekse concurrent, tenzij je de Porsche Taycan Sport Turismo als een break zou zien. Binnenkort presenteert Mercedes de nieuwe E-Klasse als sedan en break, maar die moet het stellen zonder elektrische versie. Daarvoor rekent Stuttgart op de EQE, die alleen als vierdeurs (met weinig indrukwekkende kofferruimte) of SUV beschikbaar is. Het ziet er dus naar uit dat Mercedes hier een achterstand oploopt en dat de concurrentie voor de BMW i5 Touring vooral zal komen van de Audi A6 Avant e-tron, die ook in 2024 verwacht wordt.

Bron www.gocar.be

BMW_i5.jpg