Dit is de nieuwe elektrische Mini

Mini_EV_1.jpg

Mini heeft de eerste foto’s vrijgegeven van zijn nieuwe elektrische model. De stijl verandert radicaal en wordt moderner.

Nadat hij zonder camouflage betrapt werd in de Verenigde Staten toont de nieuwe elektrische Mini zich nu ook officieel. Deze vierde generatie van de compacte stadswagen breekt met het verleden door een zuivere lijn, zonder veel franjes. Hoewel de karakteristieke elementen van de Mini zoals de ronde koplampen of het zwevende dak blijven, zijn de veranderingen groot.

Strak

De meest opvallende wijziging is het ontwerp van de achterlichten in de vorm van vlindervleugels, zonder chroomrand. Er steken geen wielkastbeschermers, spatbordbekledingen of deurgrepen uit het koetswerk. De Mini is heel strak geworden en dat staat hem goed. We houden ook van het originele, lichte ontwerp van de velgen.

Twee motoren?

Voorlopig heeft Mini de specificaties van de elektrische aandrijflijn nog niet onthuld. Volgens het Britse tijdschrift Autocar zou de fabrikant twee vermogensniveaus aanbieden (184 en 218 pk) en is er keuze tussen twee batterijen met een capaciteit van respectievelijk 40 en 54 kWh. Meer informatie wordt in de komende weken verwacht.

Bron www.gocar.be

Mini_EV_1.jpgMini_EV_2.jpgMini_EV_3.jpg