Nieuwe Mercedes E-Klasse, geƫlektrificeerd, Superscreen en selfiecamera

Mercedes_E_1.jpg

Er beweegt wat in het E-segment bij de premiummerken. BMW legt de laatste hand aan zijn nieuwe 5 Reeks en elektrische i5, maar Mercedes is het merk uit München voor. In Stuttgart is namelijk het doek gegaan van de nieuwe Mercedes E-Klasse. Die komt er niet als elektrische versie, want daar heeft Mercedes uiteraard de EQE voor. Wel debuteert hij meteen met evenveel plug-inhybrides als milde hybrides.

Mini-S-Klasse

Stuttgart heeft voor deze nieuwe generatie duidelijk gekozen voor een conservatieve styling. Zoals verwacht ziet de E-Klasse eruit als een maxi-C-Klasse of een mini-S-Klasse. Dat is geen toeval natuurlijk, want deze nieuwe E-klasse staat op hetzelfde MRA2-platform als de C- en S-Klasse. De wielbasis nam met twee centimeter toe (tot 2,96 meter) vergeleken met de vorige generatie, de totale lengte met drie centimeter (tot 4,95 meter). Visueel zijn de meest opvallende features een zwarte omranding van het radiatorrooster (die de link moet leggen naar de EQ-modellen) en optionele verlichting voor datzelfde radiatorrooster. Achteraan krijgen de lichtblokken een opvallend stervormig patroon.

MBUX Superscreen

Binnenin haalt deze nieuwe E-Klasse meer inspiratie bij de EQ-modellen. Het centrale touchscreen van het MBUX-infotainmentsysteem kan worden aangevuld met een passagiersdisplay, dat visueel wordt geïntegreerd in het MBUX Superscreen. Dat biedt plaats aan externe apps en zelfs een selfiecamera, terwijl artificiële intelligentie je gewoontes moet leren en ze je daarna automatisch moet aanbieden. Voor de rest pakt deze E-Klasse uit met meer ruimte op de achterbank en met duurzamere materialen voor de afwerking van het interieur.

Alles hybride

Debuteren doet de E-Klasse met één benzine- en één dieselmotor. Dat zijn allebei milde hybride 2.0-viercilinders. De E 200-benzineversie is 204 pk sterk, terwijl de E 220 d 197 pk produceert en er ook optioneel met 4Matic-vierwielaandrijving is. Tegelijk biedt Mercedes van bij de start twee plug-inhybrides aan. De E 300 e combineert een 2.0-viercilinder van 204 pk met een elektromotor van 95 kW (129 pk) en een batterij van 25,4 kWh. Optioneel is deze versie ook met 4Matic verkrijgbaar. De E 400 e 4Matic gebruikt dezelfde elektromotor en batterij, maar haalt 252 pk uit de vierpitter. Op een volle lading moet de E 300 e zo’n 97 tot 115 elektrische kilometers ver geraken, de E 300 e 4Matic en E 400 e 4Matic geraken 95 tot 109 kilometer ver.

Bron www.autoscout24.be

Mercedes_E_1.jpgMercedes_E_2.jpgMercedes_E_3.jpg