Volkswagen T-Cross facelift krijgt meer licht en scherm

VW_TCross_facelift_01.jpg

VW's kleinste crossover, de T-Cross, rijdt alweer vier jaar rond op onze wegen. Dringend tijd dus voor een opfriskuur volgens Volkswagen. Die houdt het naar goede gewoonte subtiel maar voert toch enkele belangrijke wijzigingen door. Te beginnen met het uiterlijk.

LET THERE BE LED

Volkswagen heeft alvast het licht gezien en besluit alle versies van de T-Cross standaard uit te rusten met LED-verlichting. Zowel voor- als achteraan. Daardoor krijgt de snuit een nieuw lichtsignatuur dat zelfs met een lichtbalk verbonden is wanneer je voor de optionele led-matrixverlichting gaat. De voorbumper wordt dan weer een stukje moderner en minder druk. Achteraan neemt de T-Cross afscheid van de C-vormige verlichting en in de plaats krijg je X-vormige lichten. Samen met een vlakkere bumper moet dat zorgen voor een frisse kijk op de bips van de T-Cross. Zoals gezegd, het zit 'm in de details.

Idem voor de binnenzijde. Daar verandert er op het eerste gezicht niet veel maar kijk wat verder en je merkt dat de T-Cross nu standaard uitpakt met een digitale instrumentencluster en een zwevend infotainmentsysteem. Dat is standaard (amper) 6,5-inch maar kan groeien tot 8 of 10,2 duim. Het gevolg van dat nieuwe infotainment is evenwel dat streelstrookjes hun intrede maken voor de klimaatcontrole. Sidder en beef...

OVERDRACHT

Zwieren we even de motorkap open, dan vallen er geen veranderingen te spotten. Standaard blijft de T-Cross het rooien met een 95 pk sterke 1-liter driecilinder benzine. Een motor die je trouwens ook kan krijgen met 115 pk. Krachtpatser van dienst is een 1.5-liter viercilinder met 150 pk die gekoppeld wordt aan een DSG-automaat.

De kracht gaat steevast naar de voorwielen. Een dieselversie, die is er niet te vinden.

Bron www.autofans.be

VW_TCross_facelift_01.jpgVW_TCross_facelift_02.jpgVW_TCross_facelift_03.jpgVW_TCross_facelift_04.jpgVW_TCross_facelift_05.jpg