Mercedes CLE cabrio doet je twijfelen aan SL

mercedes_cle_cabrio_2023_01.jpg

Mercedes' enige cabrio van dit moment, de Mercedes-AMG SL, krijgt gezelschap van de CLE cabrio. Die doet het eveneens met vier zitplaatsen maar komt wat klassieker voor de dag én misschien wel desgewenst met een... diesel!

Mercedes heeft vandaag het doek getrokken van de CLE Coupé en trekt in één klap het stoffen dak van de CLE Cabrio. Althans via de plaatjes, want officieel vindt de lancering pas later plaats. Hoe dan ook, met de informatie over de Coupé en de plaatjes van de Cabrio kunnen we een mooi beeld vormen van Mercedes' tweede cabrio naast de Mercedes-AMG SL.

COMFORT VOOROP

Met een lengte van 4,85 meter is deze CLE Cabrio alvast net wat langer dan de voormalige E-Klasse Cabrio en zowat 15 centimeter langer dan de huidige Mercedes-AMG SL. Om maar te zeggen dat deze CLE zich duidelijk wil profileren als riantere 2+2. Visueel is de CLE Cabrio een stuk klassieker gelijnd dan de sportieve SL. Zo krijg je een designtaal dat accenten leent van de huidige C- en E-Klasse. Kijk maar naar de spitse snuit en bolle bips. Een zwarte middenstrook achteraan verbindt optisch de lichten. De zichtbare einddempers, die zijn fake.

De pret van de CLE zit 'm echter binnenin. Want met het kapje open krijg je mooi zicht op het moderne interieur. Geen super-, Hyper- of Megascreen, wel twee volwaardige digitale schermen à la Mercedes-AMG SL.

OOK MET DIESEL?

Voorin de CLE een opvallend aanbod aan vier- en zescilinders. Of de 220d dieselmotor ook een acte de présence geeft in de CLE Cabrio is op dit moment niet duidelijk. Naar verwachting krijgen we wel de CLE 200 en CLE 300 die respectievelijk 204 pk en 258 pk uit een 2-liter viercilinder benzine halen. Huidige topper van dienst is de CLE 450 4Matic met 381 pk. Dat is geen viercilinder... maar wel een 3-liter zes-in-lijn turbobenzine! Kijk, dat moet romig klinken met het kapje naar beneden.

Bron www.autofans.be

mercedes_cle_cabrio_2023_01.jpgmercedes_cle_cabrio_2023_02.jpgmercedes_cle_cabrio_2023_03.jpg