Mercedes-AMG GLC Coupé, meteen in twee smaken

Mercedes-AMG_GLC_Coupe_1.jpg

Mercedes rolt zijn vernieuwde AMG-gamma verder uit. Na de Mercedes-AMG C 43 en C 63 S E Performance en de gelijknamige GLC-modellen is het nu de beurt aan de coupé-SUV. Dit zijn dus de Mercedes-AMG GLC 43 4Matic Coupé en de GLC 43 S E Performance Coupé. Want jawel, het AMG-team uit Affalterbach levert ineens twee exemplaren af.

Ducktail

Visueel krijgen beide modellen alvast dezelfde steroïdebehandeling. Dat betekent dus het specifieke AMG-radiatorrooster met verticale lamellen, grotere luchtinlaten in de voorbumper en verbrede wielkasten. Achteraan krijgt de GLC 43 Coupé een bumper met diffusorlook en vier ronde einddempers, de GLC 63 S E Performance Coupé een prominentere diffusor met trapeziumvormige einddempers. De ducktail-spoiler op de kofferklep is op beide modellen van de partij.

Binnenin wordt de sportieve toon gezet door de AMG-sportzetels, die standaard in een combinatie van kunstleder en microvezel worden bekleed. Optioneel is er een volledig lederen bekleding, en ook de AMG Performance-kuipzetels staan in de optielijst. De GLC 43 Coupé ziet zijn stuurvelg bekleed in nappaleder, de GLC 63 E Performance Coupé voegt daar nog wat microvezel aan toe.

Mild of plug-inhybride

Onder de motorkap van beide modellen huist een milde hybride variant van het beruchte M139-blok, de 2.0-viercilinder die debuteerde in de Mercedes-AMG A 45 S. In de GLC 43 Coupé is het resultaat 421 pk en 500 Nm, met een tijdelijke boost van 10 kW (14 pk) van de milde hybride ondersteuning. De GLC 43 Coupé sprint naar 100 km/u in 4,8 seconden en haalt een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

De GLC 63 S E Performance is uiteraard krachtiger. De plug-inhybride aandrijflijn heeft een systeemvermogen van 680 pk en 1.020 Nm. De viercilinder zorgt voor 476 pk, de elektromotor levert nog eens continu 80 kW (109 pk) extra, en tijdelijk een piek van 150 kW (204 pk). De batterij van 6,1 kWh heeft een behoorlijk beperkt elektrisch rijbereik van 12 kilometer, maar dient vooral om de prestaties te ondersteunen. En die zijn op de afspraak: 0 tot 100 km/u duurt 3,5 seconden, de topsnelheid is begrensd op 275 km/u.

Bron www.autoscout24.be

Mercedes-AMG_GLC_Coupe_1.jpgMercedes-AMG_GLC_Coupe_2.jpgMercedes-AMG_GLC_Coupe_3.jpg