BMW M3 Touring CS: Hij komt!

M3_Touring_CS_1.jpg

De M-divisie doet het buitensporig goed op wereldschaal, waardoor het logisch is dat BMW de familie verder wil laten groeien. Daarbij zou er plaats zijn voor een meer hardcore versie van de M3 Touring Competition. Jep, de M3 Touring CS ziet binnenkort het levenslicht!

De komst van een M3 Touring CS doet de ronde via BMW Blog, maar eigenlijk is het een open deur. Zo werden er in de eerste helft van dit jaar al 19.600 M's verkocht in Europa, een stijging van maar liefst 58% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Kortom, BMW M's modellenoffensief met de M2, M3 Touring en - jawel - XM werpt zijn vruchten af. En het ijzer, dat moet je smeden wanneer het heet is

SNELLER MET EEN STATION...

Het staat dan ook in de sterren geschreven dat BMW een CS-derivaat van de M3 Touring plant. Ergens eigenaardig, want de M3 Berline CS positioneert zich als een meer hardcore trackdayvariant in het gamma. Een circuitversie maken van een stationwagen is feitelijk idioot... maar dat maakt het anderzijds zo begeerlijk.

De M3 Touring CS zou uitgerust worden met een 550 pk en 650 Nm sterke 3-liter zes-in-lijn. Da's net wat meer vermogen tegenover de M3 Touring Competition (510 stuks) maar daar tegenover staat ook een lichter gewicht. Bij de sedan wist BMW M een vlotte, ahum, 20 kg te besparen. Om die relatief kleine winst te verbergen wordt evenwel de ophanging snoeihard getrokken. Waardoor de Berline nét weer wat vlotter de hoek om kart. Die update verwachten we ook bij de M3 Touring CS. Waardoor hij minimaal sneller, marginaal lichter maar wel een stuk duurder zal zijn dan de gewone M3 Touring. Wedden dat hij als weißbier over de toonbank zal vliegen?

Bron www.gocar.be

M3_Touring_CS_1.jpgM3_Touring_CS_2.jpg