CES 2024: Mercedes integreert artificiële intelligentie in de MBUX

Mercedes_MB_OS_AI.jpg

Begin januari vindt in Las Vegas de elektronicashow CES plaats. En zoals gewoonlijk worden daar de nieuwste technologische trends onthuld. Zoals de integratie van artificiële intelligentie in onze auto’s. Het eerste voorbeeld is de CLA Concept van Mercedes.

Elk jaar wordt in de Amerikaanse stad Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) gehouden. In slechts een paar jaar tijd is dit evenement een must-see geworden, omdat het in korte tijd is uitgegroeid tot het mekka voor nieuwe technologieën. Alle merken komen er, ook de autofabrikanten, wiens nieuwe producten steeds meer om elektronica draaien.

Van 9 tot 12 januari 2024 presenteert Mercedes een stylingstudie op CES. Het wordt de CLA Concept, een 100% elektrische sedan met een actieradius van 750 km en een stijl die op zijn zachtst gezegd persoonlijk is. Dit voertuig is de voorbode van de volgende generatie compacte auto’s en instapmodellen van Mercedes en de komst van nieuwe technologieën.

AI aan boord

Een van de bijzondere kenmerken van de CLA Concept is het gebruik van artificiële intelligentie in de MBUX-interface aan boord voor een meer menselijke interactie met de auto. De ‘Hey Mercedes’-assistent krijgt een geheel nieuwe dimensie, omdat hij gebruik zal maken van hoge-resolutie spelcomputer graphics van Unity Technologies. Het apparaat is naar verluidt aanzienlijk krachtiger, vloeiender en in staat om effectiever te reageren op verzoeken van gebruikers.

Mercedes en Unity Technologies hebben hun krachten gebundeld om een nieuw besturingssysteem te ontwikkelen, MB.OS, dat de MBUX-interface zeer snel moet aansturen. De eerste modellen die ermee worden uitgerust, worden eind 2024 verwacht. Naast de CLA Concept toont Mercedes ook een gecamoufleerde versie van de allereerste elektrische G-Klasse.

Bron www.gocar.be

Mercedes_MB_OS_AI.jpg