BMW 4 Reeks facelift zit 'm in de lichten

BMW_4_LCI_1.jpg

Vier jaar na de introductie van de grootgesmoelde tweede generatie 4 Reeks rolt BMW een visuele update uit. Die speelt vooral met het lichtsignatuur, maar pakt ook uit met grotere uitlaten. Je lokale Kenny springt nu al een gat in de lucht!

Jazeker, dit is de vernieuwde 4 Reeks Coupe en Cabrio, echt waar. Al geven we toe, op het eerste gezicht zien we de veranderingen ook niet meteen. Laten we er dus snel het persbericht van BMW bij nemen om te zien wat er nu allemaal gewijzigd is aan de 4 Reeks.

STUKJE MERCEDES CLA

De weggever van dienst blijkt alvast het vernieuwde lichtsignatuur te zijn. Nam de tweede generatie 4 Reeks in 2020 sowieso al afscheid van BMW's ronde dagrijverlichting, dan krijg je nu een set welgemikte pijlen. Die doen dienst als led-dagrijverlichting maar ook als richtingaanwijzers. Ga je voor het M Sportpakket Pro, dan worden de koplampen vooraan donkerder uitgevoerd. Voor die extra gemene blik op de weg. Nieuwe grille of bumper? Wij zien 'm alvast niet.

Althans niet vooraan, want achteraan krijgt de bumper van het M-pakket voortaan een zwart gelakte insert. De uitlaten, die groeien dan weer in diameter van 90 mm naar 100 mm. Kijken we nét wat hoger, dan zien we achterlichten die niet zouden misstaan op (sorry BMW) de vorige generatie Mercedes CLA. Geen vrees echter, ze passen ook beeldig op deze 4 Reeks. Na de update zijn er in totaal 8 metaal- en 2 niet-metaalkleuren. Kleuren Cape York Green metallic en Fire Red metallic vullen het gamma daarbij aan. Drie nieuwe 19-duims velgdesigns moeten klanten dan weer uit hun oude 4 Reeks krijgen.

DIESEL EN STANDAARD SCHAKELLEPELS

Het interieur van de 4 Reeks wordt eveneens op detailniveau bijgepunt. De 4 Reeks was tenslotte de grondlegger van de hypermoderne curved display die nu nog steeds in alle nieuwe modellen van het merk wordt gemikt. Er is een nieuw stuur met standaard schakellepels, sfeerverlichting en elektrisch inklapbare buitenspiegels zijn voortaan standaard. Wie zijn 4 Reeks tenslotte van buiten kent, zal opmerken dat de ventilatiemonden nieuwe hendels hebben.

Onder de kap voert BMW geen wijzigingen door. Zo is er de 420i met een 184 pk sterke 2-liter viercilinder die als 430i xDrive 245 pk naar de vier wielen mag sturen. Meteen daarboven staat de M440i xDrive die 374 pk (500 Nm) uit zijn 3-liter zes-in-lijn haalt. Liever duivelstof tanken? Dan is er de 420d 2-liter viercilinder turbodiesel met 190 pk en de 430d met 286 pk dankzij een 3-liter zescilinder diesel. Wil je het helemaal bont maken? Dan is er de M440d xDrive met een 340 pk sterke 3-liter zes-in-lijn turbodiesel. Eentje voor de durvers.

Bron www.autofans.be

BMW_4_LCI_1.jpgBMW_4_LCI_2.jpgBMW_4_LCI_3.jpgBMW_4_LCI_4.jpgBMW_4_LCI_5.jpg