Volkswagen Golf viert 50ste verjaardag met immer bescheiden special edition

volkswagen_golf_edition_50_2024_1.jpg

Je hebt zo van die mensen die een gigantisch feest willen geven voor hun 50ste verjaardag, en dan zijn er anderen die dat liever in besloten kring vieren. De Volkswagen Golf sluit zich duidelijk bij die laatste groep aan. Dit is namelijk de Golf Edition 50 en die blinkt vooral uit in zijn bescheidenheid.

Een halve eeuw geleden zette Volkswagen een belangrijke stap in de geschiedenis van de automobiel. Toen kozen ze er namelijk voor om niét de inspiratieloze EA 276 op de markt te brengen als vervanger voor de Kever, maar wel de door Giorgetto Giugiaro gepende Golf I. Die ging destijds natuurlijk nog gewoon als Golf-zonder-I door het leven want niemand had kunnen weten dat hetzelfde recept acht generaties en 50 jaar later nog steeds zo in de maak zou vallen. Reden genoeg dus om de Golf eens in de bloemetjes te zetten.

EERSTE DER FACELIFT-GOLFS

Dat doet Volkswagen dan wel op z’n Duits, getuige dit lekker greige exemplaar. Dit is namelijk de Golf Edition 50 en zo bescheiden als die er vanbuiten uitziet, zo knap is die vanbinnen uitgerust. Zo is de speciale editie gebaseerd op de ‘Style’-topversie en hij gooit daar nog een zwarte helmbekleding, roestvrijstalen pedalen, keyless start en entry en het complete infotainmentsysteem met navigatie en de ChatGPT-assistent bovenop. Verder vind je zowel vanbinnen als vanbuiten een resem ’50’-logootjes en doe je het daar niet voor, weet dan dat de Edition 50 meteen ook de verlichte LED-strip tussen de koplampen en 18-inch Leeds-velgen mee krijgt.

Deze speciale editie wordt meteen ook de eerste versie van de net vernieuwde Golf die bij ons verkrijgbaar wordt. In Duitsland heeft die alvast een prijs: je betaalt er 36.820 euro voor een Edition 50 met 1.5-liter TSI-benzinemotor, wat neerkomt op zo’n 9.500 euro meer dan je er voor de goedkoopste standaard-Golf na de facelift betaalt. Bij ons zijn de prijzen nog niet gekend… Later dus meer!

Bron www.autofans.be

volkswagen_golf_edition_50_2024_1.jpgvolkswagen_golf_edition_50_2024_2.jpgvolkswagen_golf_edition_50_2024_3.jpgvolkswagen_golf_edition_50_2024_4.jpg