Problemen aan de versnellingsbak van je wagen kunnen verschillende oorzaken kennen. Zo kan het probleem bijvoorbeeld liggen bij een defect aan de stuureenheid van de versnellingsbak. Versnellingsbakken die computer gestuurd zijn, zijn voorzien van een noodloopfunctie bij problemen. Hierbij wordt de versnellingsbak in een vaste versnelling gezet bij problemen. Wanneer dit gebeurt, is het aan te raden zo snel mogelijk het probleem verder te laten bekijken door hierin gespecialiseerde technici. Reken daarom op Garage Neirynck, expert in versnellingsbak revisies en herstellingen van versnellingsbakken.

Het belang van een grondige diagnose vooraf

Bij een versnellingsbak revisie bij een automaat of manuele versnellingsbak is het uitvoeren van een grondige diagnose vooraf cruciaal. Hierbij vormt een elektronische diagnose van de versnellingsbak en motor de eerste stap. Aan de hand van de eerste diagnose bij Garage Neirynck brengen wij de schade in kaart en maken wij vervolgens een raming van de herstellingskosten op. Bij een versnellingsbak revisie moet men er rekening mee houden dat versnellingsbakken elektronisch aangestuurd worden. Daarom zal eerst het storingsgeheugen van de wagen uitgelezen worden. Ook wordt het oliepeil gecontroleerd. Vervolgens kan nagekeken worden of er een defect aan de versnellingsbak is. Aan de hand van een specifiek apparaat wordt de hydraulische en elektrische werking van het kleppenhuis en de transmissie getest.

Een versnellingsbak revisie in stappen aangepakt

Hoe gaat een versnellingsbak revisie van een automaat of manuele versnellingsbak vervolgens in zijn werk? Bij een versnellingsbak revisie van een automaat of manuele versnellingsbak wordt eerst de versnellingsbak gedemonteerd, vervolgens wordt het interieur gereinigd, daarna worden de beschadigde onderdelen in de versnellingsbak en op de stuureenheid opgespoord. Bij een versnellingsbak revisie bij een automaat of manuele versnellingsbak worden alle beschadigde onderdelen, risicovolle onderdelen en gevoelige onderdelen steeds vervangen. Bij het herstellen van versnellingsbakken bij een automaat of manuele versnellingsbak kunnen volgende onderdelen vervangen worden: de dichtingen, koppelingen, rembanden, bussen, lagers, filters, koppelomvormers en solenoids.

De professionele aanpak van een gespecialiseerd team

Voor een hoogwaardige versnellingsbak revisie van een automaat of manuele versnellingsbak kies je voor de professionele aanpak van de specialisten bij Garage Neirynck. Voor het uitvoeren van een versnellingsbak revisie bij zowel automaat als handgeschakelde versnellingsbakken zijn kennis en ervaring belangrijk. Zeker als het gaat om een versnellingsbak revisie bij een automaat, vraagt dit kennis van de nieuwste technieken. Vertrouw daarom op de kennis en ervaring van Garage Neirynck. Bij ons kan je rekenen op een professionele herstelling van zowel automatische versnellingsbakken als manuele versnellingsbakken. Wij zijn gespecialiseerd in versnellingsbak revisies bij zowel automaten als manuele versnellingsbakken. Garage Neirynck gaat voor u op zoek naar de oorzaak en de meest efficiënte oplossing. Reken dus gerust op de vakkundige diagnose van Garage Neirynck. Contacteer ons voor onze vakkundige aanpak en kennis van alle nieuwste technieken. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor onderhoud van oldtimer motoren en vind je bij ons ook een ruim wagenpark. Zo bieden wij onder meer een ruim en kwalitatief aanbod aan tweedehands Mercedes nearly new cars en BMW tweedehands wagens aan.