Wanneer u problemen hebt met uw versnellingsbak heeft u een versnellingsbak revisie nodig. Vaak gaan deze problemen niet ongemerkt voorbij, doordat uw wagen bijvoorbeeld vreemde geluiden maakt of moeilijker schakelt. Wanneer uw wagen niet meer soepel rijdt of rammelende geluiden maakt, betekent dit dat u er goed aan doet om deze langs een expert te brengen. Het kan immers zijn dat u op dat moment problemen ondervindt door uw versnellingsbak of andere onderdelen van de auto. En in het eerste geval hebt u een versnellingsbak revisie nodig.

Wat is een versnellingsbak revisie?

De meeste mensen denken er niet echt bij na wanneer ze in een fractie van een seconde veranderen van versnelling. Er zijn echter verschillende soorten versnellingsbakken die ervoor zorgen dat de juiste onderdelen draaien, schuiven en klikken, zodat u en uw wagen daadwerkelijk vooruitkomen. Hebt u dan ook problemen aan uw versnellingsbak? Dan kunt u er beter niet zelf aan sleutelen, maar heeft u een versnellingsbak revisie nodig van een expert, om te voorkomen dat er nog meer problemen ontstaan binnen uw wagen.

Een versnellingsbak is immers essentieel voor ‘de gezondheid’ van uw wagen en het bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar in verbinding staan. Zo staat de versnellingsbak bijvoorbeeld in verbinding met de koppeling, die vervolgens weer in verbinding staat met de motor. Dit betekent dat als er een onderdeel niet goed werkt of versleten is, dat dit op den duur ook zorgt voor problemen bij de andere onderdelen als u hiermee blijft doorrijden. Een versnellingsbak wordt tussen de wielen en motor van uw wagen gezet, zodat er voldoende koppel aan de wielen beschikbaar is om te vertrekken vanuit stilstand, en ook voldoende snelheid om de wagen in beweging te brengen. Dit regelt de versnellingsbak door de verhouding van het motortoerental tot het aandrijfastoerental te reguleren.

Vaak hoeft u geen compleet nieuwe versnellingsbak te hebben om problemen met uw versnellingsbak op te lossen. Het is in de meeste gevallen veel goedkoper om voor een versnellingsbak revisie te kiezen, waarbij slechts de onderdelen vervangen en/ of gerepareerd worden die het probleem veroorzaken. Bovendien is Garage Neirynck zowel gespecialiseerd in versnellingsbak revisies bij automaten als manuele versnellingsbakken

Een versnellingsbak revisie bij garage Neirynck

Zelf kunt u ervoor zorgen dat uw versnellingsbak langer in de juiste staat blijft, door altijd tijdig onderhoud te laten plegen. Maakt uw auto toch vreemde geluiden of gebruikt u bijvoorbeeld meer brandstof dan normaal? Laat dan naar uw wagen kijken door garage Neirynck. We bieden u een totaalpakket: van werkplaats en carrosserie, tot verkoop en een uitstekend oog voor alles wat te maken heeft met oldtimers en classic cars. Of u nu graag een versnellingsbak revisie wilt, onderhoud of iets heel anders; we helpen u graag verder. Vraag een prijsofferte aan of bel ons voor meer informatie. U kan bij ons terecht voor versnellingsbak revisies, revisies van de motor, restauratie van oldtimer motoren en ander specificaties. Koop bij ons ook uw BMW tweedehands wagen, tweedehands Mercedes nearly new cars en andere modellen van kwalitatieve merken zoals Volkswagen en Audi.