De motor kunt u ook wel het hart van uw auto noemen. Maar wat doet u als uw motor stuk gaat, veel rook of lawaai produceert of te veel olie en benzine gebruikt? Dan is uw motor zo versleten dat revisie van de motor nodig is. Revisie van uw motor betekent dat de motor zodanig wordt opgeknapt dat hij een tweede leven krijgt – een compleet nieuwe motor kost immers veel geld en het is niet altijd nodig om alle onderdelen te vervangen. In dat geval kiest u liever voor een deelreparatie, ofwel revisie. Het motorblok is een van de meest gereviseerde onderdelen van de auto, samen met bijvoorbeeld de versnellingsbak.

Bij een revisie motor wordt uw motor uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gedeeltelijk vervangen waar nodig en weer in elkaar gezet. Zo kan uw motor weer jaren mee, zonder dat u een compleet nieuwe motor hoeft aan te schaffen.

Revisie van de motor: Hoe onderhoudt u zelf uw motor?

In het kader van een revisie motor geven we alvast enkele tips om uw motor zelf te onderhouden. Er zijn verschillende soorten automotoren, zoals benzinemotoren, dieselmotoren, elektrische motoren en hybride motoren - en er zijn verschillende oorzaken die leiden tot problemen, waardoor uw motor niet de gewenste prestaties levert. Schade aan de motor van uw auto is over het algemeen relatief problematisch. Daarom is het belangrijk om altijd tijdig onderhoud te laten plegen door een specialist, de motor goed warm te rijden en regelmatig verschillende onderdelen binnen de auto te controleren – zoals het peil van de koelvloeistof en olie. Ziet u iets aan de controlelampjes op het dashboard, maakt uw auto vreemde geluiden of gebruikt u abnormaal veel brandstof? Dan kunt u beter naar uw auto laten kijken door een expert en of een revisie motor nodig is. 

Revisie van de motor bij garage – carrosserie Neirynck

Wat een revisie motor kost is afhankelijk van verschillende factoren. Revisie is echter veelal voordeliger dan het plaatsen van een volledig nieuwe motor. Voor revisie van uw motor of vervanging van uw motor kunt u dagelijks terecht bij garage – carrosserie Neirynck. We zijn daarnaast gespecialiseerd in het reviseren van elk onderdeel binnen de auto, ongeacht het type, zoals een versnellingsbak revisie. Maar we bieden ook verschillende mogelijkheden met betrekking tot het kopen van nieuwe en tweedehandswagens, zoals tweedehands Mercedes nearly new cars en BMW tweedehands. Daarnaast verzorgen we onderhoudsbeurten die ervoor zorgen dat de onderdelen van uw wagen in de juiste conditie blijven. Wilt u meer weten over de verschillende diensten die we u kunnen bieden zoals de restauratie van oldtimer motoren? Neem contact op via T: +32 9 388 97 53, of vul ons online formulier in om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Het adres voor het onderhoud van uw oltimer motoren en versnellingsbak revisies. Bekijk ook gerust onze FAQ en lees alles over wanneer een revisie van een motor nodig is