Bent u de trotse eigenaar van een oldtimer, youngtimer of classic car, en wilt u dat deze (weer) in perfecte staat verkeert, zodat u veilig en verantwoord kunt blijven rondrijden? Breng voor alle onderhoud en restauratie van nieuwe auto’s, maar ook oldtimer motoren en andere wagens ouder dan 25 jaar een bezoek aan garage – carrosserie Neirynck.

Nieuwe regels voor technische keuring oldtimer motoren

De technische keuring is een periodieke controle die wordt uitgevoerd met betrekking tot uw wagen. Tijdens deze keuring wordt uw auto beoordeeld op verschillende aspecten, met name in het kader van verkeersveiligheid. Op deze wijze krijgt u een goed beeld van de technische staat van uw auto op het moment dat deze wordt gekeurd. Voor oldtimer motoren, youngtimers en classic cars gelden echter andere regels dan voor reguliere wagens, waar u rekening mee dient te houden.

Zo zullen de oldtimer motoren die ouder zijn dan 50 jaar om de vijf jaar gekeurd moeten worden. Deze keuring is vergelijkbaar met een normale keuring waar onder meer naar de remmen, chassis en banden wordt gekeken. Bij dergelijke oldtimers wordt een emissietest echter achterwege gelaten. Wagens die ouder dan 30 jaar oud zijn maar jonger dan 50 jaar oud, moeten vaker gekeurd worden en worden om de twee jaar verwacht. Inhoudelijk ziet deze keuring er hetzelfde uit als de keuring van een oldtimer die ouder is dan 50 jaar.

Heeft u een iets jongere klassieke wagen van tussen de 25 en 30 jaar oud? Dan zal uw auto jaarlijks gekeurd worden, en wordt er wel een emissietest uitgevoerd.

Restauratie van oldtimer motoren bij garage – carrosserie Neirynck

Restauratie van oldtimer motoren kunt u te allen tijde beter overlaten aan een specialist, zodat u zo lang mogelijk zonder problemen van uw oldtimer kunt genieten. Garage – carrosserie Neirynck zorgt door middel van restauratie dat uw voertuig mechanisch gezien de nodige prestaties levert en blijf leveren, en optisch een plaatje voor het oog blijft. Door onderhoudsbeurten, het lassen en slijpen van het koetswerk, afstellen en reviseren van de motor, de lak waar nodig te spuiten, het herstellen of vernieuwen van de elektriciteit en andere restauratiewerkzaamheden kunnen we u verzekeren van uw rijplezier.

Meer informatie over oldtimer motoren en de mogelijkheden bij garage – carrosserie Neirynck

Met betrekking tot restauratie van oldtimers biedt onze oldtimer garage – carrosserie Neirynck verschillende diensten binnen de goed uitgeruste werkplaats, een uitgebreide carrosserie-afdeling en zeer bekwame medewerkers die raad weten met elke type wagen en motor. Zo helpen wij u ook graag verder bij een versnellingsbak revisie of een revisie van je motor. Daarnaast helpen we onze klanten ook graag met het uitzoeken van een nieuwe of tweedehands wagen. We zijn op verkoopgebied met name specialist in de merken nieuwe of tweedehands Mercedes nearly new cars, Audi, Volkswagen en BMW tweedehands of nieuw. Wilt u meer weten over ons of een van onze diensten? Neem snel contact op met een van onze medewerkers. Garage Neirynck is het adres voor het onderhoud van uw oldtimer motoren en voor versnellingsbak revisies. Neem ook een kijkje naar onze FAQ en ontdek onder meer vanaf wanneer we spreken van oldtimer motoren, waarom je best kan kiezen voor garage Neirynck voor uw oldtimer met oldtimer motor, en waarin verschilt de keuring van oldtimers met een oldtimer motor met die van moderne wagens