AC Schnitzer geeft BMW M8 Competition wat extra poeier

bmw-m8-gran-coupe-by-ac-schnitzer_1.jpg

Wil je meer vermogen dan de standaard 625 pk van de M8 Competition, dan kan je wanneer je hem vanuit Munchen naar huis laat brengen even een stop maken in Aachen, waar tuner AC Schnitzer gehuisvest is. Zij personaliseren je M8 met plezier.

Meer vermogen is het eerste wat je denkt als je bij een tuner passeert. Dat klopt hier, want AC Schnitzer kietelt het vermogen van de M8 Compettion naar 720 pk en 850 Nm, waar de normale M8 Competition nog 750 Nm heeft. Ook de liefhebbers van de basisversie van de M8 kunnen passeren voor een kuur, waarbij het vermogen van 600 naar 700 pk gaat. Het koppel kent dezelfde cijfers als hierboven.

Maar het is niet al motorisch wat tuning betreft. Want je kan ook opteren voor een hele rits opties, zoals een verlaagde ophanging (-15 mm achteraan, 20 mm vooraan), die de rijcapaciteiten ten goede moeten komen, maar ten nadele van het rijcomfort.

Ook optisch worden allerlei zaken aangeboden, zoals een front splitter, koolstofvezel side skirts, een achterspoiler - in twee delen voor de M8 Gran Coupé - of zelfs een carbon achterspoiler. 21 inch wielen met AC Schnitzer-handtekening worden gemonteerd, in plaats van de standaard wielen die je bij BMW gekocht hebt. Wie 21 inch te groot vindt, kan optioneel ook voor 20 inchers kiezen.

Binnenin blijven de AC Schnitzer-aanpassingen beperkt, met aluminium schakelpeddels en dito pedalen en sleutelvakje.

Bron www.autofans.be

bmw-m8-gran-coupe-by-ac-schnitzer_1.jpgbmw-m8-gran-coupe-by-ac-schnitzer_2.jpg