Zag jij de nieuwe Volkswagen Tiguan X al?

volkswagen-tiguan-x-sac-2020_1.jpg

Je zal hem hier niet tegenkomen, wan Volkswagen lanceert deze Tiguan X alleen in China. Daarmee komt hij in het gamma naast de Tayron X, een coupé-SUV variant van hier ook niet leverbare Tayron. Ook zustermerk Skoda heeft er een coupé-SUV in het gamma zitten die je hier niet kan krijgen: de Kodiaq GT.

De voorzijde van de Tiguan X is dan ook gelijk aan de gewone Tiguan, tot aan de B-stijl verschillen beide wagens dan ook niet. Vanaf dan loopt het op de X een stuk schuiner benedenwaarts, waarbij de hele achterpartij er anders komt uit te zien dan we gewend zijn. Zo zijn er nieuwe achterlichtblokken die met elkaar verbonden zijn door een rode lichtbalk, met daarin de naam van het model.

De Tiguan X meet 4,77 meter lang en is daarmee 28 centimeter langer dan 'onze' Tiguan, in China is 'langer' altijd gelijk aan 'meer status'. Hij is dan ook gebaseerd op de Tiguan L, die ook alleen maar in China geleverd wordt. De Tiguan X zal kunnen beschikken over twee benzinemotoren; de 330 TSI en de 380 TSI. De eerste krijgt 186 pk, de tweede heeft 220 pk onder de kap klaarzitten. Beide motoren zijn gekoppeld aan een DSG-zeventrapsautomaat en worden enkel in R-Line trim zoals op de foto's geleverd.

Bron www.autofans.be

volkswagen-tiguan-x-sac-2020_1.jpgvolkswagen-tiguan-x-sac-2020_2.jpgvolkswagen-tiguan-x-sac-2020_3.jpg