De BMW iX1 SUV in het wild

bmwix1-1.jpg

De toekomst van de auto kiest steeds meer voor elektriciteit en het gamma van BMW wijkt niet van de regel af. Na de twee grote SUV’s iX en iX3 bereidt de Beierse autobouwer nu een elektrische variant voor van een SUV met meer bescheiden afmetingen, de X1.

Voorwielaandrijving

Hij heet uiteraard X1 en is gebaseerd op een nieuwe voorwielaangedreven architectuur die even vlot verbrandingsmotoren als elektrische aandrijflijnen aankan. Omdat hij kleiner is en ongetwijfeld minder duur wordt, zou ook de technische fiche van deze iX1 minder interessant kunnen blijken. Toch wijkt die niet te sterk af van die van zijn grote broer iX3. Ter herinnering: de laatste heeft een batterij van 80 kWh, een vermogen van 286 pk en een koppel van 400 Nm waarmee hij van 0 naar 100 km/u sprint in 6,8 seconden. Het rijbereik piekt op 460 kilometer.

Nieuw model

De dikke camouflage maakt het lastig om te raden hoe het design zal evolueren. Het formaat is in elk geval dat van een X1. Die laatste wordt binnenkort trouwens vernieuwd, waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar, en krijgt dus een puur elektrische variant.

Bron www.vroom.be

bmwix1-1.jpgbmwix1-2.jpgbmwix1-3.jpgbmwix1-4.jpg