Dashboard Mercedes EQS wordt één groot scherm: MBUX Hyperscreen

mbux1.jpg

Voor wie niet zo verzot is op de trend naar steeds grotere digitale schermen in moderne personenwagens heeft Mercedes slecht nieuws: de Duitsers zijn van plan om het fenomeen tot het uiterste door te duwen.

Dat blijkt namelijk uit de onthulling van het MBUX Hyperscreen, het nieuwe digitale dashboard van de toekomstige EQS. In die elektrische evenknie van de S-Klasse komt namelijk een gigantisch scherm dat het hele dashboard bedekt, van deur tot deur. 141 centimeter scherm staat er voor de neus van de bestuurder en de voorste passagier. Die laatste kan zelf bepalen wat er aan zijn kant te zien is, maar het rechtse deel van het Hyperscreen kan ook gewoon wat decoratie tonen.

Mercedes heeft zijn best gedaan om voor zoveel mogelijk belangrijke functies een rechtstreekse sneltoets op dit grote scherm te integreren, zodat je niet voor allerlei bedieningen diep in menu’s moet gaan graven. Bovendien is het geheel uitgerust met een kunstmatige intelligentie die de gebruikersgewoontes leert herkennen en zo de meest gebruikte functies meer naar de voorgrond brengt. Zo wordt de bestuurder zo weinig mogelijk afgeleid.

De nieuwe Mercedes EQS zou nog dit jaar op de markt komen.

Bron www.vroom.be

mbux1.jpgmbux2.jpgmbux3.jpgmbux4.jpg